Harvinainen toive

Harvoin, jos koskaan, kieltäydyn toteuttamasta asiakkaan toiveita. Nahkatakin korjaus tulee mieleen ja erittäin ison neuleen toteuttaminen alihintaan. Jos en osaa, opettelen niin kauan, että osaan. Toisaalta olen rohkea lupaamaan, mutta välillä se lupaus koetellaan.

Viime joulun alla tuli tilaus, josta teki mieli kieltäytyä, kun tiesin, etten itse kykene suoriutumaan siitä. Luotin kuitenkin yhteistyökumppaneihini, mikä ei joulukiireessä välttämättä ole viisasta. Tässäkin tapauksessa oli käydä hassusti, mutta minut pelasti ventovieras kollega, yrittäjä ESM-Brodesign, jonka löysin googlen avulla. Sain nopeaa ja edullista palvelua ja näin kykenin auttamaan omaa asiakastani.

Minä neuloin suomalaiset ja etelä-korealaiset sukat, joihin tuli näiden maiden liput. Suomen lippu on ihan helppo neuloa, mutta tuo toinen lippu olisi ollut ainakin minulle aivan mahdoton toteuttaa edes silmukoiden. Ratkaisin siis lippuasian valmiilla brodeerauksilla, jotka vain ompelin sukkiin kiinni. Tällaiset niistä tuli:

Kylläpäs taas värit muuttuu kuvassa. Nuo punaiset sukat on oikeasti samaa punaista kuin tuo lipun punainen. Tuossa Etelä-Korean lipussa on neljä mustaa palkkia, jotka kaikki ovat erilaisia ja tarkoittavat ”taivas”,  ”maa”, ”vesi” ja ”tuli”.  Noin pienet yksityiskohdat ei olisi tullut neuloen esille ja olisihan se ehkä loukkaavaa, jos oman maan lippu olisi tehty vain ”suurinpiirtein”, jolloin sanomakin olisi saattanut muuttua.

Jälkeenpäin sain varmistuksen, että pariskunta, joka sukat joululahjaksi sai, oli tyytyväinen.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top