Vauvalle tumput ja tillukkaat

Meillä kotona sanottiin tumput ja tillukkaat. Yritän silti putiikissa puhua lapasista ja villasukista. Olen kuullut myös vanttuista, rasoista ja jopa räsyistä. Mitä sanaa sinä käytät?

Asiakas tuli etsimään vauvalahjaksi tumput ja tillukkaat. Kerroin, että nykyään vauvan värit ovat harmaa, luonnonvalkoinen, beessi ja ruskea. Harva neuloo vaaleanpunaista tai -sinistä ja vielä harvempi keltaista tai vihreää.

Minulla on jonkin verran myynnissä Katian lankoja, vaikka ne hinnaltaan ovatkin hiukkasen arvokkaampia. Mutta kyllä on laatukin luotettava.  Valitsin mainitsemaani tilaustyöhön Katian Merino Babyn. Olin jo aiemmin neulonut miehen pipon vastaavasta, mutta paksummasta Katian Merino Sportista. Tykkäsin siitä valtavasti.

Tällainen söpöys-setti siitä sitten tuli. Tumput olen neulonut kämmenosastaan kaksinkertaiseksi. Poimin resorin yläpäästä (sisäpuolelta) silmukat ja neuloin hippasen pienemmän sisätumpun. Nythän niitä voi pitää kumminpäin tahansa. Peukkua en laittanut, koska tulevat vielä syntymättömälle vauvalle.

Vaikka ne noin pikkuruiset ovatkin, menee neulomiseen kuitenkin aikaa. Missään tapauksessa tällaisten tuotteiden myyminen ei ole liiketaloudellisesti kannattavaa, mutta hyvästä langasta neulominen on kivaa ja eihän kivasta tekemisestä tarvitsekaan palkkaa saada….? Niinno, mielenkiintoista olisi lukea, paljonko sinä olisit valmis maksamaan tällaisesta lahjasta?

Olisipa mukava löytää tälle setille joku kiva lahjarasia. Lähdenpä koluamaan kaappeja…. mikä tarkoittaa, että kohta on avustajalle siivottavaa!

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top