Tahtoo lisää valoa

Varsinkin nyt joulun aikaan kärsin liian heikosta valaistuksesta. Yllätys, yllätys, putiikin ikkunaseinä on kaikkein pimein alue. Kun siirsimme villasukat sinne ja kun villasukkia kaikkein eniten lahjoiksi etsittiin, jouduin tämän tästä valittelemaan asiakkaillekkin huonoa näkyvyyttä.

Nyt sain asiasta tarpeekseni. Oikein niin kunnolla, että ryhdyin valittamisesta tekoihin.

Soitin sähkömiehelle, joka oli meillä töissä kotia remontoimassa. Mukava poika olikin. Tuli samantein – illalla – katsomaan tilannetta.

Itselläni oli vanhanaikainen ajatus kahdesta loistevalaisimesta ikkunoiden yläpuolelle kattoon. No, se ajatus hylättiin. Monen vaihtoehdon kautta päädyimme yhteisymmärrykseen pienistä plafondeista. Eipä me olisi itse sellaista tulleet edes ajatelleeksi, mutta asiantuntijalla oli paljon laajempi ymmärrys asiasta.

Alunperin tilassa oli vain kolme seinävalaisinta:

Lisää kuvateksti

Vaikuttaa siltä, että tumma puupaneloitu katto imee kaiken valon. Nuo lisätyt lamput ovat teholtaan kovin heikot ja lisäksi niistä on yleensä suurin osa pimeinä. Eikä ne ole kauniitkaan…

Sähkömies muisti plafondit, jotka hän oli laittanut meidän kodinhoitohuoneeseen. Ne ovatkin hyvin tehokkaat – ainakin näin pienessä tilassa.

Tämä viimeisen kuvan lamppu sopisi muotokielensä puolesta yhteen seinälamppujen kanssa. Nyt viimeisin ajatus on, että laitetaan tällaiset ja jos näyttää, että keskelle ei riitä valaistustehoa, lisätään sinne vielä kolmas lamppu.

Vähän arveluttaa, että riittääkö näin pienestä lampusta tehoa valaisemaan iso myymälätila, mutta luotan ammattilaiseen.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top