Joulukäsityö

Olen jo aiemminkin kertonut, että lapsuuskodissani oli ”täsmällinen” – korvatkoon se sanan ankara – kristillinen kasvatus. Sunnuntaisin oli moni asia kielletty, kirkonmenojen aikaan esim. ei leikitty ulkona. Pyhänä ei saanut myöskään tehdä käsitöitä. Tänään taisin  vähän tehdä kiusaa isälleni, sillä olin oma itseni ja neuloin sukkaa. Eipä tuo mitään virkannut asiasta…. onneksi.

Tapaninpäivänä meillä on tapana kutsua isä livekalakeitolle, niin tänäänkin.

Mutta siitä sukasta piti kertomani. Aloitin työn, jolla ei ole aikarajaa eikä tilaustakaan. Siis ihan vain omaksi huvikseni neulon sukkaa sen kokoisena kuin sattuu tulemaan.

Langaksi valitsin sukkaan minulle ennestään oudon – Katian Darling – langan. En olisi voinut kuvitellakaan tästä sukkaa tekeväni ellei yksi asiakkaistani olisi sitä niin kovin kehunut. Kuulemma kestävä ja kaunis sukka ja kuin pisteenä ii:n päälle hän osti lisää ko. lankaa.

Tämän langan neulominen on kuin rullalankaa työstäisi, niin ohutta se on. Mutta nythän minulla on aikaa. Näistä kirjavista langoista teen aina sileät sukat, kun haluan että värit tulevat näkyviin. Toki tähänkin olisi voinut jonkun palmikon laittaa? Kantapään teen nykyisin lähes aina tuollaisena ristiinvahvistettuna.

Puikkoina oli tällä kertaa KnitPron Symphoniet, mitkä on vallan mainiot puikot. Pakkauksessa on kyllä kuusi puikkoa, mutta mihin lienen hävittänyt yhden. Yksi meni poikki, kun istuin sen päälle. Eipä se kylläkään tahtia haitannut, vaikka yhtenä olikin ihan tavis bambupuikko. Voin kyllä rehellisesti suositella näitä puikkoja.

Lanka siis Katian Darling, jossa on 60 % villaa ja 40 % polyamidia. Vaikka se niin kovin ohutta onkin, sukka jalassa tuntui niin lämpimältä, ettei olisi malttanut pois ottaa työtä jatkaakseni. Tästä parista tuli omaan jalkaani sopivat, eli koko 40/41. Yhteen sukkaan meni lankaa 32 g, joten 50 gramman keriä pitää ottaa kaksi. Silmukoita yhdelle puikolle 16 eli yhteensä 64 silmukkaa. Otin tätä lankaa kokeeksi kahta eri väriä, vaikka valitessani kuvittelinkin tämän ennemminkin huivilangaksi ja kyllähän se siihen tarkoitukseen mainiosti sopineekin.

Onko joku lukijoista tutustunut tähän lankaan ja ehkä tehnyt siitä jotain?
Mihin sinä ajattelisit tämän ohuen langan parhaiten sopivan?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top