Mun himmeli

Aika paljon nykyään käytetään tuollaista ilmaisua ”mun kuva” ”minun koti” ja ”mun himmeli”. Niinhän ei saa kirjoittaaa, vaan oikeaoppisesti pitäisi sanoa ”minun himmelini”. Joka tapauksessa minä olen tehnyt elämäni ensimmäisen – ja viimeisen – himmelin. Se on kovin pieni, mutta himmeli kuitenkin.

Sain vihdoinkin hommattua olkia myyntiin, joten olihan sitä värkättävä niistä näytille tuote. Ehkä tuo ei kylläkään innosta muita himmelinrakennukseen? On se aikamoisen pikkutarkkaa hommaa; olki menee helposti halki ja solmut tulee väärään kohtaan tai antavat periksi.

Tänä jouluna olen huomannut monen nuorenkin haluavan sisustukseen sopivan pikkuhimmelin kotiinsa. Nooh, ne on kylläkin mustia ja joko pilleistä tai lasisauvoista tehty, mutta väliäkö sillä? Timantin muotoinen pikkuteelmys näyttää olevan suosittu. Minä tein tällaisen yksinkertaistetun version, jossa kaikki pätkät on saman mittaisia (ahaa, google kertoikin, että pitää kirjoittaa yhteen, siis samanmittaisia).

Pellavasydämen putiikin eteinen on kyllä tosi kaunis. Olen koonnut siihen joulunäyttelyn kaikista askarteluista, mitä on itsekunkin helppo toteuttaa. (No eikä! Se taas kirjoitetaan itse kunkin) Iltavalaistuksessaan nurkkaus on vielä kauniimpi, mutta eihän sitä saa kuviin vangittua….

kranssi tehty styrox-pohjaan kangastilkuista

päällimmäinen kranssi vanulapuista, alempi suod.paperista

Näitä saunatuoksuja oli pakko ottaa myyntiin, kun niiden nimenä on ”pellavasydän”. Koivuntuoksua joulusaunaan…

Kylläpä on tänäänkin moni lapsi tätä siiliä silitellyt ja yrittänyt äitiä saada suostumaan. Miksiköhän äidit ei ymmärrä lapsen ”yskää”…?

Tiistaina oli paikallislehdessä pieni ”puffi” – tervetuloa joulunäyttelyyn. Se on ilmainen mainos tapahtumapalstalla. Torstaina oli takasivulla isohko maksettu mainos ja keskiviikkona kävi toimittaja tekemässä juttua, kun olin vähän kinunnut sitä. Tet-harjoittelija otti kuvia ja teki haastattelun. Jutun piti olla tänään lehdessä, mutta ilmeisesti sitten vasta ensi viikolla. Viime vuoteen verrattuna paaaaaljon enemmän asiakkaita on käynyt sekä lahjaostoksilla että tarvikkeita ostamassa. Olen nauttinut olostani ja jouluisesta putiikista. Niin rakastan sitä, että saan näyttää ideoita ja vielä iloisemmaksi tulen, kun huomaan asiakkaankin innostuvan.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top