Tumput huovuttaen

Syksyn ensimmäiset huovutuskokeilut on tehty. Asiakas tilasi tumput. Neuloin ne Sandnes Garnin Fritidsgarn -langasta. Tumppuihin kului reilu 200 g. Peukut piti tehdä kolmannesta kerästä. Alunperin 30 cm pitkät tumput huopuivat 23 senttisiksi. Ensin pesin ne 40 asteessa, mutta olivat vielä liian isot. Vasta 60 asteinen pesu tavallisella pesukoneohjelmalla teki tumput oikean kokoisiksi.

On se aina jännittävää, kun ei voi ihan varma olla, mitä pesukoneesta tulee. Riippuu muusta pyykistä ja pesukoneesta, miten huopuminen tapahtuu. Tämä lanka on hyvä neuloa, eikä se tartu huopuessaan kiinni. Ei tarvinnut peukaloita erikseen fyllätä.

Loin 40 silmukkaa ja peukkua varten jätin 5 silmukkaa odottamaan. Kaikkiaan peukkuun tuli 16 silmukkaa. Nämä on hiukkapikkasen naftit aikuisen naisen käteen. Nuorisolle oletettavasti juuri sopivat.

Olen tilannut tästä langasta kaikki yli 40 väriä ja kilon jokaista väriä, joten niitä taitaa riittää loppuelämäksi. Nyt kannattaisi kutoa jouluksi saunahattuja ja tumput ja tossukat ovat aina tarpeellisia.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top