Kierrätetään vanha idea ja innostutaan siitä!

Toisista asiakassuhteista tulee hyvinkin pitkiä. Kuinkahan monta vuotta siitä onkaan, kun kaksi pariskuntaa muualta Suomesta kävivät silloisessa putiikissani. He tekivät koriostoksia ja vieläkin muistan, mitä silloin keskusteltiin. Myöhemmin sain sähköpostia ja useamman tilauksen samanlaisesta tuotteesta. Äskettäin taas tuli tilaus, mutta tällä kertaa ihan erilaisesta jutusta, jota en ole aiemmin edes valmistanut. No ilmeisesti siinäkin onnistuin, sillä sain yllätyspaketin asiakkaalta.

Tällainen ihanuus löytyi paketista:

Minä tietysti heti katsomaan, että ”mitä se on syönyt”. Ja ei kun matkimaan! Onneksi meillä oli myynnissä tuollaisia styrox-renkaita. Ja jostain kierrätyskeskuksesta olin tuonut käytettyjäkin, joilla pääsin harjoittelemaan.

Mallikranssissa oli käytetty hyvin, hyvin ohutta kangasta, se näytti melkeinpä lautasliinapaperilta. Kovin kauaa en malttanut kangasta hakea, joten tällainen osui käteeni ja eikun pilkkomaan. Mallissa tilkut oli leikattu harkkosaksilla ja niillä minäkin ensin yritin, mutta kun tuli ensimmäinen rakko sormeen, niin lopetin. Sitten vaan repimään ensin pitkää soiroa ja siitä leikkelin n. 5cm x 5cm. palasia. Tuo kangas oli onnistunut valinta sikäli, että siitä ei lähde langat pärköömään.

Ja sitten vaan etsitään sopivan terävä puikko, sukkapuikko esimerkiksi. Sillä pistellään tilkut styrox-renkaaseen kiinni ja muuta ei tarvitakaan! Kokemus varmaan opettaa tekemän tuon toimenpiteen aina yhtä syvälle ja tasaisin välein, mutta minusta sillä ei ole niin väliä….

Asiakas, joka näitä kransseja on jo paljon valmistanut, lähetti myös kuvia erilaisista vaihtoehdoista. Upeita väriyhdistelmiä! Kunhan ensimmäisen tekee, niin varmaan mielikuvitus lähtee laukkaamaan ja tulee innostus tehdä erivärisiä versioita.

Esittelin tietenkin heti tämän ”uutuuden” meidän asiakkaille ja muutamat ovat höynähtäneet ihan kympillä tähän. Styrox-renkaat on jo loppuneet ja uutta tilausta odotellaan. Palakankaatkin käyvät kaupaksi, vaikkei ei silti, tähän käy kyllä kotoa löytyvät hiutuneet verhot, lakanat ja muut ohuet kangastilkut. Eikä tuohon suurta palaa kangasta menekään.

Tilasin myös palloja ja sydämen mallisia kransseja, ettei vaan kävisi tylsäksi! On hauska huomata, miten näin keväällä vaihtuu värit. Talvella kaikista materiaaleista valittiin valkoista ja maanläheisiä värejä, mutta nyt halutaan VÄRIÄ!

Tämä työ on helppo tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa ja sopii myös niille, joiden sormet ovat kangistuneet tai kipeät. Minun asiakaskuntani on paljolti keski-ikäisiä ja sen ylittäneitäkin ja hyvin monet harmittelevat, kun tekisi mieli tehdä käsitöitä, mutta sormet on niin pahasti kuluneet. Tässä siis oiva, helppotöinen, mutta näyttävä käsityö.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top