Ei toisen vahingosta pidä iloita

Vahinkoja sattuu. – Aloin oikein miettiä tuota sanaparia…. Vahinkoja ei tehdä, niitä ei tilata, niitä ei suunnitella, niitä ei tarkoiteta. Niitä vaan sattuu. Ja joskus ne ihan totta sattuu.

Kaupanpidossa on ihan omat vahinkonsa. Voi tulla vahinko-ostoksia. Voi antaa vahingossa väärin rahasta takaisin. Voi myydä vahingossa viallisen tuotteen. Jne.

Sellaisiakin vahinkoja on sattunut –  itse asiassa ihan äskettäinkin –  että tulin sisälle kauppaan, jossa Pirkko-myyjä oli tuuramassa. Aloin sitten touhottaa jotain ja mm. kysyin, että ”ostiko ne …..” Monenlaista ehdin puhua pälättää, ennenkuin Pirkko sai sanottua että putiikissa on asiakas…Ääääh….No, ei siinä nyt mitään ikävää tullut sanottua, mutta sellaista tavallista pöhköä.

Sen sijaan aika paha moka oli käynyt jollekin (luultavasti) paikkakuntalaiselle vaatemyyjälle. Onneksi meitä on sentään aika monta, ettei ihan heti arvaa, kuka se oli. Kaikki ovat siis mustalla listalla – minäkin ehkä?

Paikallislehdessä on Tekstaripalsta, johon lukijat saavat kirjoitella mielipiteitään ja mitä sattuu. Yleensä kirjoitukset ovat juuri sitämitäsattuu. Tällä viikolla joku kertoi, että oli jättänyt housunsa vaatekauppaan lyhennettäväksi ja poishakiessaan löysi myyjän unohtaman lapun: ” Vanhempi hössöttävä nainen. Rasvaiset hiukset”

Auts.

Huomenna ei satu kauppavahinkoja, sillä olen koko päivän kotona. Sitten lauantaina onkin Kevätmarkkinat, jolloin odottelen vähän runsaampaa osanottoa. Tänään oli erittäin hiljainen päivä, satoi vettä koko ajan. Tein jotain epätavallista: harjoittelin rosee-kukkien tekemistä. Inhoan ohjeiden lukemista ja uuden tavan opettelua, mutta nyt sen tein. Netistäkin katsoin erilaisia ohjeita ja onnistuinkin saamaan muutaman aikaiseksi. Toiset villalangasta ja toiset paperinarusta. Hiukan on jo ajatusta, mitä niistä sitten kokoan.

Olettekos te tehneet rosee-kukkia? Onko hyviä ehdotuksia niiden käytölle?

Mervi
ps. vielä varmennus: tuo tekstaripalstan moka ei siis tapahtunut Pellavasydämessä, onneksi…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top