Vuosi 2021 parsimista ja paikkaamista

Taitoliitto valitsee jokaiselle vuodelle eri käsitöihin liittyviä teemoja. Tälle vuodelle 2021 on valittu parsiminen ja paikkaaminen. Täällä. Pienesti olen näitä teemoja aikaisemminkin noudattanut käsityöpuodissani laittamalla esille aiheeseen liittyviä kirjoja ja ottamalla myyntiin tarvikkeita tai käsityöpakkauksia.

Tämän vuoden aloitin esimerkillisesti ITSE TOTEUTTAEN. Joulun aikaan laitoin käteeni kaupasta ostetut halpis-neulesormikkaat, mutta harmikseni totesin niiden olevan rikki. Tuon kauppareissun tein rikkinäistä sormikasta piiloitellen, mutta päätin sen korjata. 

Otin tarvikkeet esille. Tietysti 

– sopivaa lankaa – sitä ei tarvittu kuin n. 30 cm pätkä 

– kunnon parsinneula – se, missä on tarpeeksi iso silmä ja terävä pää

– parsimussieni – tätä ilmankin olisin pärjännyt, mutta onhan se aika kiva lisä

 

Tutkin reikää ja totesin, että vain yksi lanka on purkaantunut, ei sen suurempaa katastrofia. Olisi ollut houkutus tehdä vain solmu purkautuneen langanpään ja uuden langan väliin, mutta ei, nyt päätin tehdä kunnolla. Päättelin molemmat langanpäät ensin nurjalle puolelle ja sitten kuroin parilla pistolla reiän umpeen.

Tosi helppo, eikä aikaa kulunut muutamaa minuuttia kauempaa.

Ja nyt on sormikkaat kunnossa. Lumikelejä odotellessa, muutoinhan näitä saa pestä usein.

Koska parsiminen on ekologista – sillä jatketaan vaatteitten käyttöikää – se kannattaa. Aina? Enpä tiedä, mutta ainakin, jos ottaa tehtävän hoitaakseen varhaisessa vaiheessa, ennenkuin reikä on ehtinyt liian isoksi ja hankalaksi parsia tai paikata.

Onko sinulla tapana korjata vaatteita?

Pellavasydämen Mervi

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samantapaisia artikkeleita