Viime aikoina neulomiseni on ollut hyvin vähäistä. Ei sen puoleen, sama koskee kaikkea muutakin tekemistä. Siitä ehkä myöhemmin…

Pyrkimykseni on tehdä myynnissä olevista langoista mallineule. Tässä Alize Superwash, ihana sukkalanka. Tasaraidat tulevat automaattisesti.  Yhdestä kerästä tulee piiiitkät sukat.

Luulempa, että tässä kuvassa on kuvaajalla ollut ennemminkin kohteena kynnet kuin lanka. Käytän mitä puikkoja milloinkin ja tähän työhön on ”valikoitunut” tavalliset halpisbambut. Ihan hyvät nekin.

Täsä toinen Alize-lanka ihan erilaisella kuvioinnilla. Ja myöskin ristiinvahvistettu kantapää. Kun teen pitkät sukat sileällä neuleella, en tee kavennuksia, mutta yritän muistaa laittaa resorin nilkkaan.

Tässä lankana Regian Cotton Color, puuvillainen sukkalanka.

Sitten esittelen muutaman sukan, jotka on neulottu Tekstiiliteollisuuden perussukkalangoista. Tässä paksumpi Salla, joka on seiskaveikan paksuinen (meillä ei ole ollenkaan Novitan lankoja myynnissä). Nyt on puikkoina KnitPron Cubicsit eli nelikulmaiset sukkapuikot ja näköjään lyhyt eli sormikaspuikot.

Hiukan mun ”sielua riepoo” kun ei raidat täsmää.

Sitten tytön sukat hiukan ohuemmasta Pallaksesta, joka on Nallen vahvuista.

Tässä on tilaustyö. Tekstiiliteollisuuden Saga-lanka on 100%  villaa ja huopuu, mutta kyllä siitä voi tehdä myös ilman huovuttamista.

Seuraavaksi parit sukat Regia-langasta. Tämä väriyhdistelmä ei oikein minuun iske, mutta on kyllä oikein design-raidoitettu. Näihin olen tehnyt tavallisen puolipatentti-kantapään.

Kantapään lisäksi olen hakenut vaihtelua myös resoriin. Aika usein teen tuommoisen valepalmikon. No miesten sukkiin ei se kylläkään oikein käy…

Ja viimeisenä oikein söpöt vauvasukat alpakkalankakerän lopusta.

Pellavasydämen Mervi

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samantapaisia artikkeleita