Täydennystä valikoimiin

En ole alunalkaenkaan tehnyt itselleni selväksi, millaiseen myyntivalikoimaan pyrin. Ehkä olisi pitänyt joku suunnitelma olla? Nyt tilanne on se, että tilaan tavaraa, jos joku kysyy sitä, mitä meillä ei ole. Enimmäkseen uudet tuotteet tulevat kuitenkin sitä kautta, että itse tarvitsemme ompelutöissä jotain, jonka sitten tilaan, hinnoittelen ja laitan myyntiin.

Tänään tuli kuorma tukusta: kumpparinauhoja, kanttinauhaa, nyöriä ja muuta perustarviketta. Joskus 20 vuotta sitten, Ähtärissä asuessamme olen ostanut Inkan tehtaalta Virroilta erilaisia nauhoja. Ne ovat riittäneet näihin päiviin asti. Nyt alkaa varastot huveta, joten tilasin beessiä keinokuitunyöriä ja mustaa puuvillanyöriä.

pellavanvärinen anorakinnyöri

musta puuvillanyöri

Pyyheliinat ovat nykymuodin mukaisesti usein mustia tai harmaita ja kanttinauhoja kysytään tietysti näissä väreissä, joten niitäkin tilattiin. Saatavilla oli vain tuollaista vähän normia leveämpää. Meiltä saa siis 15 mm leveää mustaa ja harmaata kanttinauhaa entisten valkoisen ja luonnonvalkoisen lisäksi.

musta kanttinauha pyyheliinan lenkeiksi

harmaa 1,5 cm leveä kanttinauha

Kuminauhoista oli myös puutteita. Mistähän lienen ostanut, oletettavasti halvalla, vetelää kuminauhaa. On niissä vaan suuriakin eroja ja joskus toki tarvitaankin hennompaa otetta.  Tukkuedustajani väitti, ettei kuminauhoissa ole mitään standardiluokituksia, minkä mukaan tietäisi nauhan ”tiukkuuden”. Niinpä ”käsikopelolla” ostin napakkaa peruskuminauhaa valkoisena ja  vähän leveämpää mustana.

Tällä lailla yksitellen meidän nauhavalikoimat monipuolistuu. On silkkinauhoja, vinonauhoja ja kuviollisia koristenauhoja. On matonpääkanttia, kassinsankanauhaa ym. ym.

Tämänpäiväisestä paketista löytyi myös käpyjä pitsin tekoon. Tuntuu olevan vähän muodissa, kun edellinen satsi oli aika nopeasti loppuunmyyty.

Aida-kangasta ja hardanger-kankaita meillä onkin jo ollut myynnissä. Nyt valikoima täydentyi valkoisella kanavatyökankaalla.

Ja kun silmukkamerkit ovat menneet niin piiloon, ettei niitä ollenkaan löydy, piti tilata uusi satsi. Tässä kohtaa kyllä harmittaa, kun aivan samoja merkkejä saisin Kiinasta tilaamalla murto-osalla hinnasta. 

Kaupunkiin on tulossa kangaskauppa kuulemma jossain vaiheessa syksyä. Ei siis ole ollenkaan  viisasta lisätä valikoimaa ompelutarvikkeisiin, mitä arvattavasti uusi kauppias tulee myymään. Mutta kuten sanottu, nämä ovat sellaisia tarvikkeita, joita tarvitsemme itse ja isoista eristä riittää myös myyntiin. Paljon olisi ajatuksia kirjoitettavaksi siitä, mitä syksy ehkä tuo tullessaan, mutta koska asiat ovat kesken, enkä tiedä, mitä lopulta tapahtuu, pyörittelen niitä vain mielessäni ja lähipiirissä ajatuksia vaihtaen.
Pellavasydämen Mervi
Kuinka monelle heräsi tästä kirjoituksesta ajatus, että tuota minäkin tarvitsisin. Ostaisitko, jos Pellavasydämellä olisi verkkokauppa. Ole kiltti ja kommentoi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top