Kauratyyny hartiavaivoihin

Hartioita kolottaa, niskat on jumissa, päätä ei saa kääntymään… Kenelläpä näitä oireita ei joskus olisi ollut. Parhaiten varmaankin auttaa säännöllinen hartiajumppa, staattisen työn tauottaminen, fysioterapia, mutta ensiapuna kipulääkkeet, lihasrelaksantit, kylmägeeli tai KAURATYYNY.

Olen jo vuosia valmistanut myyntiin lämmitettäviä kauratyynyjä. Nyt joku paikallinen hieroja on keksinyt tämän – siis sen, että MEILLÄ niitä myydään – ja ohjaa asiakkaitaan meille. Sattuipa perjantaina niin, että kaksikin asiakasta olisi tarvinnut ko. apukeinon, mutta vain yksi oli jäljellä. Niinpä lupasin viikonlopun aikana tehdä.

(Muistilappu tästä oli työpöydälläni, muttei se auttanut, kun en käynyt pöydän ääressä. Sen sijaan olin etsinyt valmiiksi kankaan ja SE sai minut muistamaan lupaukseni. Vrt. edellinen postaus huonosta muistista)

Jos olisin kaikki kaavakätköni käynyt läpi, olisin ehkä löytänyt valmiin kaavan, mutta nyt piirsin sen vapaalla kädellä summanmutikassa. Kun haluttiin nimenomaan ”vänkyrä” tyyny, ei suorakaide. 

Teen tyynyyn sisustan, johon kaurat laitan neljään lokeroon, jotta ne eivät liu’u kaikki toiseen päätyyn.

Tässä summittaiset mitat, jos haluat tehdä samanlaisen:

Leveimmillään tyyny on 53 cm, korkeimmillaan 35  cm ja niskasta alas selkään 22 cm. Sisälle laitoin noin 900 grammaa kauroja.

Sisätyynyn kangas pitää olla tiivistä, jotta jyvät eivät tippuile ulos. Päällinen on kiva olla pehmeä ja pestävä. Flanelli on oikein oivaa, hauska tämä isoisän kalsarikangas, jota minulla oli varastoissani pieni määrä. 

Ompelen myös päällisen, jonka voi tarvittaessa pestä. Vähän päänvaivaa tuotti aukon sijoittelu, mistä sisätyyny sujautetaan. Ensin tein sen kaarevaan reunaan, mutta sitten hoksasin, että paras paikka on keskellä saumassa.

Kai huomasit, että minulla on korviksina pienet ompelukoneet?!

Olin jo saanut työhuoneen kamalaan kuntoon, lattialla kauranjyviä, mutta päätinpä sitten vielä tehdä pari tyynyä lisää, nyt kun kerran sain sopivan mallin ja rutiinin päälle.

Hinnaksi näille arjen apureille laitan 39 euroa. Mukaan tulee käyttöohje, mikrossa tai uunissa lämmittämistä varten. Tyynyn voi myös laittaa pakkaseen, jos tuntuu, että tarvitaankin kylmäpakkausta.

 

Tyynyn sisällä on kauraa, joka sitoo lämpöä itseensä. Tyynyä voit käyttää sekä lämpimänä että kylmänä. Lämmitä mikrossa 1,5 – 3 min tehosta riippuen (990 W – 2 min) tai uunissa 90-110 asteessa  5-10min. Ole varovainen lämmittäessäsi, älä jätä valvomatta!

Aseta lämmitetty tyyny joko vaatteiden päälle tai iholle pyyhkeen päälle. Nauti lämmöstä 10-30 minuuttia.

Jos taas tarvitset kylmähoitoa, laita tyyny pakastimeen n. kahdeksi tunniksi. Suojaksi voit laittaa muovipussin. Laita tyyny iholle 10-20 minuutiksi.  Kokeile avuksi päänsärkyyn, tulehduksiin, venähdyksiin ja revähdyksiin.

Tyynyn päällisen voit pestä ja silittää tarvittaessa.

Tarvitsetko sinäkin? Laita viestiä, postitan tarvittaessa. 

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top