Sininen islantilainen

Nyt kun Alafosslopia taas on saatavilla ja meidänkin puodissa ihan kohtalainen valikoima, päätin tehdä paksun sinipohjaisen islantilainen. En yleensä tee kuviota hihoihin ja helmaan, mutta nyt tein. 

Mikähän siinä on, että aina mun hihoista tulee liian pitkät, vaikka sentilleen ohjeen mukaan neulon? Avustajani Susanne sovittaa paitaa ensimmäisessä kuvassa ja hän kyllä tykkää, kun hihat on piiiiitkät. Itse mieluummin vedän hihat ylös ja ompeluksissa yleensä teenkin vajaamittaiset hihat. Ehkä se on niin, että kun nämä mallit on suunniteltu miehille, niin leveät hartiat lyhentää hihoja…

En oikein paljon tykännyt tämän mallin tekemisestä, kun siinä on niin isoja pyörylöitä – ne tahtoo minun käsissäni muodostua möykyiksi. Vaikka vedessä kastelu pintaa tasoittaakin.

Tämä malli on kirjasta Islantilaisia neuleuleita. Mallin nimi on Grein eli oksa. Lankaa paitaan meni 716 grammaa ja käytin tähän Alafosslopin värejä kirkkaansininen 1233, vaaleansininen 0008 ja valkoinen 0051. Sinällään malli on helppo, kun yhtaikaa kulkee vain kaksi lankaa ja ohje on selkeä ja yksinkertainen.

 

Alimmaisessa kuvassa vielä ne värit alafosslopista, mitä meillä on saatavilla. Aika ankeat värit, kun puuttuu punaiset ja keltaiset…. paitsi, että meillä on kylläkin muutama punainen irtokerä, vinkvink ja haalean keltaistakin löytyy. Niin, ja mehän siis postitellaan lankoja muuallekin. Laitanpa tähän vielä kuvan Lettlopinkin väreistä:

Seuraavakin pusero on jo valmis, mutta viimeistely puuttuu. Esittelen sen ensi viikolla.

Pellavasydämen Mervi

2 ajatusta aiheesta “Sininen islantilainen”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top