Opitaan silmämeikin tekemistä

Ehostuspalvelut – koulutuksen kolmas opintokerta: opitaan silmämeikin tekemistä ja väreistä. Aloitimme illan tutkimalla väriympyrää. Tässä kuvassa näet myös koululla olevat meikkisarjat Joe Blasco ja Stagecolor.

Minusta on aina kiva todeta,  että aiemmista opinnoista on hyötyä myös uusissa.  Värit olivat isossa osassa myös pukeutumisneuvoja-koulutusta. Tilasin silloin itselleni väriympyrän verkkokaupasta. Nyt tutkimme, minkä väriset ovat omat silmät ja mitkä siis niiden rinnakkaisvärit ja mitkä taas vastavärit. Peukkuni on omien silmieni värin kohdalla, eli väriympyrän sinisessä. Sen molemmin puolin on minun silmieni värin sisarusvärit eli violetti ja vihreä. Vastaväri taas on ympyrän toisella puolella, eli oranssi, persikka ja ruskea.

 

Sinisten silmien sukulaisväreihin kuuluvat turkoosin murretun vihreän, sinisen ja harmaan sävyt. Myös violetti toimii, mikäli iho ei ole punapigmenttinen. Niiden vastaväreinä toimivat oranssin, persikan ja ruskean sävyt.

Vihreiden silmien sukulaisvärejä ovat vihreä, keltainen ja sininen. Vastaväreinä toimivat purppura, punavioletti/luumu, kanerva ja rosa.

Ruskeiden silmien sukulaisväreihin kuuluvat ruskean, terran, oranssin, persikan ja keltaisen sävyt. Vastaväreihin kuuluvat siniset, turkoosit, luumut ja violetit. 

 

 
Kertasimme vielä meikin pohjustuksen, meikkivoide levitetään meikkisienellä.
 
 
 
Seuraavaksi opettelimme silmämeikin tekemistä ihan alkeista eli ensin tutkimme silmän rakennetta. Opimme, minkälaisia siveltimiä käytetään luomille ja miten niitä pidetään kädessä. Ja lopuksi tietysti pesimme työvälineet.
Nyt teimme KLASSISEN SILMÄMEIKIN liikkuvalle luomelle. Siveltimellä tunnustellaan silmän muotoa ja pienin töpöttävin liikkein väri painellaan luomelle, pitäen siveltimestä sirosti kiinni, jotenkin näin:

Sitten seurasi hankalimmat vaiheet; rajauksen tekeminen ja ripsiväriä laittaminen. Ja nämä siis tehtiin pareittain toiselle. Minä pääsen vasta ensi kerralla tekemään, nyt sain olla mallina.
Rajausta ei piirretä viivana, vaan töpötellään pisteinä ”liu’uttaen” kynää ripsen tyveen. Tässä yhteydessä opimme, että kynä on teroitettava aina kun tehdään eri henkilölle rajaus – hygienian vuoksi. Ripsiväriä saa ottaa vain kerran putelista, sitä otetaan paletille ja siitä vasten ripsille. 
Vielä harjoittelimme poskipunankin sijoittelun ja oikeaoppisen töpöttelyn. Käsi tekee kahdeksikon alkaen hiusrajasta, käy kääntymässä kohdassa, joka on kahden sormen päässä nenästä ja palaa takaisin. Ja poskiluun päälle, siihen korkeimpaan kohtaan. 
Kotitehtäväksi saimme kahden silmämeikin tekemisen. Toinen oman silmän sisarusvärillä ja toinen vastakkaisvärillä. Muistettava on pohjustus, oikean sävyinen meikkivoide ja värin häivytys. Sopivan siveltimen sääntö on tämä ”isolle alueelle iso sivellin – mitä pienempi alue, sen pienempi sivellin. Ja kokeilemalla oppii…”
 

Kun myyn käsitöitä aloittelevalle asiakkaalle työvälineitä, sanon aina, että harjoitellessa pitäisi olla parhaat välineet, jotta säilyy innostus. Huonoilla puikoilla neuloessa kiristyy vaan hermot. Nyt kuitenkin, kun olin ostamassa meikkipalettia, toimin ihan toisin. Osittain kylläkin olosuhteiden pakosta jouduin ostamaan halvat meikit, koska tästä kaupungista ei kunnollisia saa. 

 
Näillä arvattavasti teinityttöjen meikkipaleteilla voin ihan hyvin harjoitella värien käyttöä, sillä niitähän tässä on kyllä tarjolla. Sitten kun tiedän, mitä oikeassa elämässä tulen tarvitsemaan, voin ostaa kunnolliset. 
 
 
Tässä alla meikkipaletit, mitkä opettaja toi meille näytille. Mikä on sinun suosikki-meikki-palettisi?

Minähän harjoittelin. Monenvärisiä luomia. Violettia, vihreätä, pinkkiä, keltaista ja kultaista. Ja voit lopettaa lukemisen tähän, sillä seuraa kamalia kuvia. Tai siis…. hyppää yli ihan loppuun.

 

 

 

Ongelma on se, että mummon silmäluomet lurputtaa, joten värit ei näy. Varmasti opimme myöhemmin tekemään myös silmämeikin, joka näkyy…
 

Pysyhän kuulolla, sillä eikö oliskin kiva nähdä, miten kehityn meikkaajana ja saanko näytön tehtyä hyväksytysti? Voit seurata myös instagramissa: https://www.instagram.com/mervilamminenmakeup/

   
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top