Tilaustyö, muttei onnistunut

Kaksi viikkoa sitten perjantaina sain islantilaisen neuleen tilaustyön. Asiakas (mies) valitsi mallin ja värit Alafosslopista. Koko määrittyi valmiin puseron mukaan, jonka olin tehnyt samasta langasta. Eli olisi pitänyt olla helppo – tehdä vaan samankokoinen. Otin matkalle mukaan kuvan, johon olin merkinnyt mitat, jotta minun ei tarvitsisi mallia kuskata mukana – mittanauha vain. Näin:

 

Noudatin kyllä tuota ohjetta ja omia mittojani tarkasti, mutta silti kävi näin:

Kaarroke jäi liian lyhyeksi ja niinpä myös helma on aavistuksen lyhyt, mutta pahimmat ovat hihat, ne ovat auttamattoman liian lyhyet. 

 

 

Lankaa tähän työhön kului 716 grammaa ja työstä tuli tosi muhkea. Ensimmäisen kerran uskalsin kastella neuleen pesukoneessa. Laitoin 15 minuutin pesun 30 astetta, mutta linkous 1200 kierrosta. Työ tuli samankokoisena, mutta nihkeän kosteana koneesta ulos. Kuivuminen oli tietysti tosi paljon nopeampaa kuin käsin kastellen…

Tästäpä oikein kaunis pusero jollekin naiselle tai miehelle. Mallia olen muunnellut toivottujen värien mukaan, joten se ei ole aivan sama kuin kirjassa. Vyötärön ympärys tässä on 100 cm.

__________________________________________________________________________________

Niin ja kerrompa vielä senkin, vaikka olen jo aiemmin näyttänytkin, kun tein samalla mallilla ja samoilla silmukkamäärillä – MUTTA LETTLOPISTA – tämän mallin. Siitä tuli lapsen pusero

Tästäkin huomaat, miten paljon värit vaikuttavat malliin. 

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top