Hautajaisiin saa pukeutua mustaan

Minä en kuulu siihen väriperheeseen, jolle musta vaate sopii. Nehän ovat värianalyysin mukaan tummat talvi-ihmiset. Esim. täällä. Olen yhden värianalyysin tehnyt asiakkaalle (no montaa en ole ylipäätään tehnyt) joka osoittautui talveksi ja hänelle musta oli oikein hyvä väri.

Pukeutumisneuvoja-koulutuksen jälkeen olen yrittänyt vieroittautua mustasta, mutta vaikeaa se on. Nyt on edessä hautajaiset ja SAA/PITÄÄ pukeutua mustaan. Kyseessä on iäkäs sukulainen – ei kylläkään läheinen – ja menen hautajaisiin vanhan isäni tueksi tai oikeastaan kyytiläiseksi, kun matkaa on 120 km.

Ehdin jo tilata netistä koko mustan pitkän mekon ja sitten vasta ryhdyin katsomaan, mitä kaapista ehkä löytyisi. Virhe!

Tällaisia vaihtoehtoja:

Tämän ohuen pitsitunikan kyllä muistinkin, mutta kun nuo olkapäät… ainakin kirkossa pitäisi kai olla joku päällä?

No sitten toinen tunika, trikoota ja liian piukka, peppu näkyy…. hui… Siinä on väljempi päällyosa. Näköjään mun (puoli)hame on kivunnut hivenen liian ylös. Siinä on kumppari vyötäröllä.

No sitten olisi mustavalkoinen kevyt pusero, joka on takaa mustaa trikoota – kiva pitää helteellä.

Tämä pitkä liehuhelmainen tunika tuntui heti sovitettaessa ”helpolta” asulta, vaikka nyt kuvassa onkin tuo helma ihan vinksin vonksin. Ei kai nuo hihat haittaa?

(Tukka pystyssä ja muutenkin laittamatta.) Ja vieläkin löytyi kohtuullisia vaihtoehtoja. Tämä pusero on kyllä auttamatta liian iso, mutta ehkä just siks tuntui kivalta, väljältä.

Löytyi kaapista yksi leninkikin. Tämä on kyllä tummansininen, mutta eikö näytäkin ihan hautajaismekolta? Olen pitänyt tätä muutama vuosi sitten juhlassa ja pesun jälkeen se meni kokoon näyttäen ihan liian lyhyeltä. Nyt kun kiloja on lähtenyt, se laskeutuukin ihan nätisti, eikä näytä lyhyeltä. MUTTA. Tätimäiseltä se kyllä näyttää, vaikka kuinka on röyhelöitä hihassa. Tai ehkä just siks?

Ja sitten viimeinen vaihtoehto, millä ehkä saisin vanhan isäni pyörtymään. Housut! Noh, en kyllä ikimaailmassa mene juhliin housuissa. Koska kasvatettu niin ja kiltin tytön syndrooma. Nämä trikoiset housut ostin tänään Kustavista kirpparilta niiden lahkeessa olevan blingblingin vuoksi. Tätä puseroa en ole ikinä pitänyt. Olen ostanut sen vuonna 2014 kun kuvittelin meneväni tyttäreni häihin Skotlantiin. En sitten mennyt, kun makasin Tyksissä leikkauksessa. Eikä tämä asu (samanlainen puolihame) kyllä olisi tyylikäs ollutkaan…

Ehkä siinä on jotain tunneperäistä antipatiaa, etten ole ikinä päälleni laittanut, mutta ehkä nyt. Mutta en näihin hautajaisiin.

 Eikös ole kuvauspaikkakin ihan aiheeseen sopiva…

 

Ja sitten on vielä, ehkä, se mekko jonka tilasin. Jos siis ehtii tulla ajoissa. Tämä.

 

Ja sitten se ongelma: minkä näistä laitan ylleni perjantaina, kun tod.näk. edelleen on helle? Oikein mielellään kuulisin mielipiteesi.

Mervi

Ps. Liity perustamaan facebook-ryhmään, jossa voimme keskustella pukeutumisesta. https://www.facebook.com/groups/1471390016570671

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top