Vartaloanalyysi yllätti

Pukeutumisneuvoja -koulutukseen kuuluu myös oppia tekemään asiakkaalle vartaloanalyysi. Olin siihen tutustunut jo mittatilausompelijakoulutuksessa, joten nyt se on hallinnassa, noin teknisesti ottaen.

Kuten eräs nuoremmista kurssikavereista totesi, tämä analyysi on hiukan arveluttava nykyaikaiselle kehokäsitykselle. Meitähän yritetään opettaa kehopositiivisuuteen, eli rakastamaan omia kehojamme sellaisenaan. Oikein hyvä niin. Jokainen meistä on varmasti oman kehonsa analysoinut, mutta vielä hämmentävämpää on tehdä se toiselle. On hyvin oltava hyvin hyvin hienovarainen etsiessään asiakkaansa haasteita oman vartalonsa suhteen. Tosiasia kuitenkin on, että pienillä muutoksilla voidaan luoda iluusioita ja hävittää niitä piirteitä, joita ei haluta erityisesti esittää.

Vartaloanalyysin tekeminen

Vartaloanalyysi aloitetaan valokuvaamalla asiakas edestä, sivusta ja takaa. Tämän jälkeen otetaan mitat: rinnanympärys,  vyötärö ja alalantio (siitä leveimmästä kohdasta). Näitä mittoja suhteutetaan toisiinsa ja niiden perusteella voidaan jakaa ihmiset erityyppisiin vartaloihin O, A, Y, X, H ja OY tai omena, päärynä, tiimalasi jne…
 
Me opettelimme piirtämään erilaisia viivoja vartalon ympärille. Näillä sitten analysoimme ryhtiä ja em. vartalotyyppiä. Minun vartaloni on hyvin haastava, sillä ryhtini on paitsi eteenpäin kallistunut, myös oikealle nojallaan. Tämä tulee ottaa huomioon hihojen pituuksissa ja housun lahkeiden pituuksissa ja asiaa voi korjata myös toispuoleisilla olkatoppauksilla.
Tässä yhteydessä en selvittele enempää tuota analyysin tekemistä, mutta kerron hämmästyksestäni. Vielä viime vuonna mittatilausompelijakoulutuksessa tekemäni vartaloanalyysin tulos oli O eli itse luokittelin itseni omenavartaloksi, kun vyötärön seutu OLI PYÖREÄ.
Nyt kun minulle kurssikaveri teki vartaloanalyysin, hän sai tulokseksi PEHMEÄ H. Ja kyllä, opettajakin vahvisti asian, minulla on vyötärö, jeeeeeee! Mitat olivat kiistattomat. Rinnanympärys ja lantio ovat suht samanmittaiset (noh, lantio kyllä isompi) mutta vyötärö selvästi pienempi. Ai, että voi ihminen tulla iloiseksi omasta vartalostaan!

Näitä kuvia en ottanut varsin tätä juttua varten, mutta kun en nyt kehtaa ihan niitä analyysikuvia tähän laittaa, niin näihin päädyin. Tässä peitän käsilläni juurikin tuon vyötärön kohdan.

Tämän mekon olen ostanut kauan sitten jostain halpamyymälästä. Ei se mahtunut silloin, eikä viime talvenakaan, päälleni. Mutta nyt se on ihan nappiin! Helmakin on täsmälleen oppien mukainen, peittää polvet, muttei saisi olla yhtään pidempi. Materiaali on suloisen pehmeää ja erittäin hyvin laskeutuvaa. Luulen, että tästä tulee yksi lempparimekoistani.

Väritys tässä asussa ei ole värianalyysin tuloksen mukainen. Mutta mihinkäs sitä ihminen yht’äkkiä pääsisi turvavaatteistaan. Mustavalkoisuus on helppo valinta. Vaihdoin vielä kengätkin mustiksi ja kuinkas ollakkaan – korutkin toistaa samaa väriä.

Tämä väritys olisi sopiva talvi-ihmiselle, jota vähän kadehdin värien voimakkuuden vuoksi. Minun pitäisi ”tyytyä” vähän hempeämpiin viileisiin väreihin…

Juuri nyt on Turun ammatti-instituutissa meneillään haku tähän pukeutumineuvoja-koulutukseen. Jos yhtään mietit haasteita elämääsi, hae mukaan! Vaikket mitään uutta ammattia olisikaan hakemassa, niin tämä koulutus antaa itselle, omaan pukeutumiseen, paljon työkaluja. Minä ainakin tykkäsin.

https://www.turkuai.fi/turun-ammatti-instituutti/hakijalle/jatkuva-haku/jatkuva-haku-haussa-olevat-koulutukset-100

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top