Kiva pääsiäisliina

Kevät tuo tullessaan värit suomalaisten maisemiin; ulos, vaatteisiin ja koteihin. Minäkin päätin piristää arkea aurinkoisella pöytäliinalla. Muutama vuosi sitten kovasti neulottiin paperinarusta – ei pelkästään valokransseja – vaan myös pöytäliinoja ja verhoja. Nyt sen käsityön voisi ottaa uudelleen käyttöön.

Tarvitset paperinarua ja paksut pyöröpuikot. Vähintään 10 mm, minulla oli tässä työssä peräti 15 mm. Ja työ on helppo, neulot mahdollisimman epätasaista ja aina oikeaa. Ei kannata edes yrittää tehdä tasaista, koska lopputulos on sitä kauniimpi, mitä vähemmän siinä erottuvat silmukat ja kerrokset. Tähän työhön loin 50 silmukkaa.

Myönnän, ettei tämä materiaali ole oikein kivaa työstettävää, sillä paperinaru on kankeaa ja herkkää nahkaa se saattaa myös raastaa, mutta toisaalta se on hyvää aivojen nollausta. Ei kannata kiirehtiä, silloin lanka katkeaa… Noh, sen voi kyllä reilusti solmia ja jättää solmut työhön, niitä ei sieltä erota, tai sitten liimata katkenneet päät yhteen. 

 

 

Aikoinaan kun näitä teimme, mankeloimme työn ihan littanaksi. Nytkin sitä mietin, tai en mankeloimista, kun en omista mankelia, mutta silittämistä. Muistelen, että silittäminen ei litistä yhtä tehokkaasti ja nyt päätinkin jättää työn ihan sillensä. Tällaisena pääsiäisasetelman alustana se sopii oikein hyvin olemaan tuollainen pöyheä.  

Tässä kuva valkoisesta liinasta, joka on mankeloitu… Verhoksikin kävisi oikein hyvin.

Voi, miten kivoja kuvia sainkaan, kun sattui vielä aurinkokin paistamaan. Nuo puput on ostettu aikoinaan ukilaisesta sisustusliikkeestä Ulpukasta. Isot munankuoret olen itse askarrellut silloisen avustajani kanssa jo muutama vuosi sitten.

Paperinarua myydään Pellavasydämessä monen värisenä. Iso vyyhti painaa 250 g ja siitä kului tähän neliön muotoiseen pöytäliinaan  100 g. Myöhemmin kokeilen tätä myös keittiön pöydälle lasin alle, mahtaako miten toimia?

Iloista kevään odotusta sinulle – vaikkapa paperinarun kutomisen kera!

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top