Makramee-hylly

Koska muutkin,  niin minäkin. Vaikken edes pidä makrameehyllyä järkevänä. Tai oikeastaan, nykyisin välttelen kaikenlaisia hyllyjä, joihon tulee kerättyä turhia koriste-esineitä. 

Mutta tämä piti kokeilla. Varsinkin, kun muuta etsiessäni tuli sattumalta kaapista vastaani juuri sopiva liimapuulevyn kappale. Ei kun kehittelemään mallia… Jokaiseen työhöni pyrin opettelemaan jotain uutta. Tässä tämmöisiä pympyränauhoja yhdistelemällä syntyy hyllyn keskiosa.

Sitten miettimään, miten hyllyn kannattimet tekisin. Vaihtoehtoina se, että levyn nurkkiin porataan reiät ja narun päihin tulisi solmut. Hmm…siihen tarvitsisin miestä ja poraa. Valitsin helpomman, eli sen, että hylly vaan ”lepää” nauhojen varassa. 

Ei tuo kovin kestävä rakenne ole, ensin meinasi tämä painava lasiesine valua lattialle, kun ei hylly ollutkaan jämptisti vaakatasossa.

Tuohon etureunan helmen käyttöön liittyy muuten kikka: en taas muistanut narujen pituutta arvioidessani sitä, että spiraalia tehdessä vain 2 reunimmaista ”kuluu”. Helmen kohdalla vaihdoin lankojen paikkaa.
Joku toinen nimitti tätä keijun keinuksi. Voi olla parempi siinä käytössä?
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top