Ompelin uuden makuualustan

Meillä on mökillä iankaikkisen vanhat ja nuhruiset makuualustat auringonottoa varten. En kuitenkaan löytänyt yhtä käteviä uusia, jotka olisi saanut taiteltua pieneen tilaan. Jyskistä ostimme petarin, joka myytiin halvalla siinä olevan virheen vuoksi. Iso se on, mutta tosi kevyt. 

On kyllä kätevää, kun on itsellä kangaskauppa! Illalla piti vielä päällystää tuo valkoinen patja paremmin katsetta kestäväksi. Miksiköhän petarit on aina valkoisia?

Valitsin alapuolelle – kalliota vasten – punaisen enstexin ja päällipuolelle puuvillaisen kukkakankaan (koska sitä oli paljon, eikä käy oikein kaupaksi)

Onnistuin mitoituksessa täydellisesti, vaikka vähän sinneppäin kankaat revinkin. Patja on 80×200 ja noin 5 cm paksu. Päälliset on 90 x 200 ja nyt ne on helppo ottaa pois ja laittaa takaisin pesun jälkeen, kun ovat väljät. Enstexin antaa kuitenkin sopivasti ryhdikkyyttä. Patjassa on myös päällinen pestävissä, koska siinä on vetoketju. 

Nyt on kyllä niin siisti alusta! Työhön meni aikaa reilu puoli tuntia. Mutta, kuten tavallista, jälkihuolto (lue: siivous) jäi ”jonkun muun” tehtäväksi..

Tämä olisi ollut oiva kohde harjoitella uuden teollisuuskoneen käyttöä, mutta siinä ei ollut alalankaa… siispä homma hoitui luottokoneella, Lidlin SilverCrestillä. 

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top