Lapselle virkattu reppu

Tässä työssä lähdettiin taas liikkeelle lanka edellä. Viime kesänä tilasin tällaista väri-iloittelulankaa. Tottakai sitä piti kokeilla, mutten oikein keksinyt, mitä siitä tekisin. Aloitin virkkaamalla pitsiympyrää ja siitä se sitten jalostui ensin ajatukseksi pienestä pussukasta ja lopulta siitä tuli reppu. Ohjetta minulla ei ollut, tein ”ihan omasta päästä” miten työn edetessä keksinkin.

Pohjaa tehdessäni lisäilin pylväitä ja kun se näytti suunnilleen sopivan kokoiselta, lopetin silmukoitten lisäämisen, jolloin reunat alkoivat nousta ylöspäin. Jatkoin tuollaista reikäriviä, että olisi vähän mielenkiintoisempi tehdä.

Virkkasin repun reunoja, kunnes lanka loppui. Tai oikeastaan tässä vaiheessa en  vielä tiennyt, että siitä tulee reppu, joku pussukka vaan. Yläreunaan tein reikäkerroksen nauhalle, jotta pussukan/repun saa kiristettyä suppuun.. Tässä vaiheessa sain idean repusta, mutta nyt piti etsiä lisää lankaa. En halunnut enää uutta kerää aloittaa, mutta löysin sävyyn sopivaa vihreää ja sillä reunustin repun tuollaisella pykäreunuksella.

Virkkasin hihnat ja kiinnitin ne ompelemalla suoraan repun kylkeen. Lisäksi virkkasin kiristysnauhan. Vaikka pieneen reppuun kyllä aika paljon tavaraa mahtuukin, ei kovin painavaa kannattane kuljetella, jottei hihnat aivan veny.

Työ oli talven yli ”marinoitumassa” ja nyt tein sen valmiiksi. Meillä on putiikissa tuollainen lapsinukke ja hän näytti hyvin iloiselta reppu selässään. Juuri sopivan kokoinen, eikö vain?

 Lanka on Katian 100 % puuvilla, Menfis Color. Tähän työhön kului yksi kerä, eli 100 gr ja lisäksi vähän tuota yksiväristä langanloppua, jonka merkkiä en tiedä.

Nyt olisi siis tarjolla lapsen reppu tai miksei aikuisellekin pikkurepuksi. Ihana kesäinen asuste!
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top