Isot sukat ja ihan pienet

Taas on valmistunut yhdet keskeneräisiksi jääneet villasukat. Näistä halusin tehdä niin isot kuin langasta tulee, mutta kävi kuitenkin niin, että sukasta tuli aivan suhteettoman mallinen. Ja oli se kyllä isokin, ainakin 47 kokoinen. Ensimmäisen kerran päätin purkaa valmiista sukista vähän matkaa pois. Ei näille mitään tilausta ollut, mutta ajattelin, ettei kukaan osta niin hassun näköistä sukkaa. Nyt ne ovat ehkä nelivitoset. Näissä kuvissa vielä lyhentämättä. Lyhennyksen jälkeen jalkaterän pituus on 29 cm.

Lanka on Regian Norway Color. Ei ohut eikä paksu, 6ö-säikeinen. Olet tästä neulonut monet sukat ja tykkään langasta kyllä

.

Nämä pienet sukat olin aloittanut asiakkaan tilauksesta, mutten ehtinyt tarpeeksi pian saada valmiiksi, kun tultiinkin aiemmin hakemaan. Valmistuivat sitten vasta joulun jälkeen…

Koska teen lähes aina valmiiksi kuvioiduista sukkalangoista (malliksi myytävistä langoista), niin en juuri koskaan tee omia raidoituksia. Tässä muistin ohjeen, että värinvaihtorivillä aina ensimmäinen kerros tehdäänkin koko ajan oikeita silmukoita – ei siis resoria. Näin tehden raidasta tulee sileä, kun ei siinä ole niitä nurjia silmukoita.

Tämän vauvasukan lankana on Katian Merino Baby, joka on 100%  villaa, eikä siis kestä varsinaisesti kävelyä. Mutta on taas sitten ihana laittaa vaikka paljaaseen pikkujalkaan.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top