Joulu 2019

Hyvin perinteinen joulu – niin kuin meillä aina. Minä teen joulukuun aikana joulusiivon. Tai siis avustaja siivoaa. Tytär tuli tekemään leipomukset ja laatikot ja niissä olikin kyllä kova homma kaheksi päiväksi. Pari kakkua ostettiin myyjäisistä. Mieheni valmisti ruuan aattoillaksi.

Aattona vasta meillä koristellaan kuusi ja muutenkin koti jouluiseksi. Kuunnellaan Turun joulurauhan julistus ja syödään riisipuuro sekemetelisopan kanssa. Illalla sitten varsinainen jouluateria.

Nyt oli jo toinen joulu, kun sovimme, ettemme lahjoja vaihda. Niin helpottavaa. Saan tarpeekseni lahjahössötystä putiikin puolella, kun yritän ratkoa epätoivoisten asiakkaiden lahjavalintoja. Toki se on iloistakin työtä, kun onnistuu saamaan helpotuksen huokauksen asiakkaan suusta ongelmien ratkettua!

Ensimmäiset ostamani jouluhyasintit olivat tuoksuttomia, mikä minulle tuoksujen ystävälle oli pettymys. Joku tiesi kertoa, että valkoinen hyasintti ei tuoksukaan – oletko sinä kuullut/todennut sen? Keksin näille kivan paikan seinältä. Istutin kaksi hyasinttia Jyskistä ostamiini ruukkuihin. Valkoinen tulilatva sai paikan isoäidiltä peritystä fasaani-kulhosta. Niin kaunis että!

Tämän  vuotinen joulukuusi oli pieni mutta tuuhea. Ja aito. Aika söpö Mirvan koristelun jälkeen!

Ostin myös joulukaktuksen, jossa oli erityisen kauniin väriset kukat. Mutta ne kukinnot tippuivat jo ennen joulua ja ilmeisesti nuo nuput eivät aukene ollenkaan. Muistin ostaneeni kesällä kirpparilta enkelikellon ja löytyihän se. Vieno kilkatus tuo mieleen lapsuuden joulut. Nyt on vaan löydettävä jostain sopivat kynttilät.

 Minulla on kynttilöihin ristiriitainen suhde. Tykkään kynttilöistä ja vaihdan niitä muuhun sisustukseen sopiviksi, mutta en oikein uskalla polttaa. Pelkään tulta ja kynttilöiden pitää olla tosi turvallisesti, että uskallan rentoutua niiden äärellä. Tuohon omppukynttilään raaskin vihdoinkin laittaa tulen – onhan se jo yli 20 vuotta sitten saatu silloisilta naapureilta joulumuistamiseksi!

Meillä nautitaan joulusta ja joulukoristeista vielä pitkään. Nuutinpäivänä aletaan riisua kuusta, mutta vasta aattonahan se sisälle tuotiinkin. Muuten, ei tuo kuusikaan tuoksu! Vai onko vika sittenkin mun nenässä?

Mites muut, vieläkö teillä on joulukoristeet vai onko jo koti siivottu odottamaan kevättä?

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top