Huovutusta

Pesukonehuovutus on jännittävää! Koskaan ei voi olla ihan satavarma, mikä on lopputulos. Huovuttaminen riippuu paitsi pesukoneesta, myös siitä, mitä muuta pyykkiä laittaa huovutettavan kanssa samaan koneeseen ja tietysti huopuvasta langasta. Eri langat saattavat käyttäytyä aivan eri lailla. Sen tulimme tällä viikolla huomaamaan.

Arja päätti tehdä isälleen isäinpäivälahjaksi huovutetut tossut. Aiemmasta poiketen hän käytti eri lankaa. Ensimmäisellä pesukerralla (40 C) ei tapahtunut yhtään mitään, joten hän laittoi uudelleen koneeseen ja nyt 60 astetta. Tossuista tuli 5-vuotiaan jalkaan sopivat! Huopatöppöset on tosi napakkaa tekoa, niillä voisi kuvitella käveltävän pakkaslumessa. Mutta isän jalkaan nämä eivät todellakaan mahdu!

 
Kauan olen suunnitellut, mutta nyt ryhdyin tuumasta toimeen… tehdä vertailut kahden eri langan kanssa. Työ tehdään isoilla puikoilla, minun ohjeeni mukaan ensin tasona ja sitten vasta pyörönä. Etsin sopivia puikkoja ja jouduin toteamaan, että kaikki hyvät pyöröt on jossain työssä kiinni, joten pitää  valita näistä kehnoista. ”Ennen vanhaan” nämä olivatkin ainoat mahdolliset.

Lankesin kuvittelemaan, että näillä metallisilla pyöröpuikoilla työ luistaisi vauhdikkaasti, mutta ei, ei siitä tullut yhtään mitään. Paitsi kiukku.

 
Siispä etsimään puiset. Bambu on kyllä hyvä materiaali ja vaikka näissä halpispuikoissa onkin tuollaiset muoviputket kaapelina, ei se tässä työssä haitannut, kun tehdään hyvin löysää neulosta.

 
Tossun suippo osa tehdään sukkapuikoilla. Ei löytynyt viittä samanpaksuista, mutta eipä haitannut, että 4 oli 6.5 ja yksi 8.0…

Ensimmäinen tossu on valmis, enää puuttuu toinen tästä samasta langasta ja sitten kaksi siitä toisesta.

Jännittävää!
Lopputuloksen uskoisin olevan viikonloppuna selvillä. Käypä siis kurkkaamassa tutkimustulokset! Laitan sitten myös ohjeet tänne.
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top