Ompelijaoppi: huivikaulus

Olin kovin hämmästynyt, kun saimme kotitehtäväksi huivikauluksen valmistamisen. Se on rakenteeltaan hyvin haasteellinen valmistaa näin opintojen alussa. Varsinkin, kun jouduimme ihan itse ottamaan selvää, miten sen valmistamme. Oli kotitehtävä siis.

Otinpa taas esille kirjastostani auttavan opuksen. Tämä kirja vaan on kovin vanha ja ohjeessa paljon käsin huolittelua.

Koulusta saimme kaavat. Kuvittelin hahmottamista helpottavan, kun teen osat erivärisistä kankaista. Nooh…

Tämä kappale aiheutti huomattavaa päänvaivaa – voiko mitenkään tehdä taitteelta, kun langan suunnat on noin? Piti muistella koulun geometrian tunnilla opittuja ”yhdensuuntaisia suoria”

Tein työn muka tarkkaan kuitenkin huomaten, ettei mun kappaleet sopineetkaan täsmällisesti. Luulen, että homma meni  vikaan siinä, että silitin kovikekankaan kovin kuumalla raudalla. Tällöin kangas kutistui. Ja kun jätin toisen puolen ilman koviketta, niin kappaleet olivat lopulta eri kokoiset. Ai että ottaa kupoliin, kun on yrittänyt kovasti ja joutuu silti myöntymään keskinkertaiseen tulokseen. Ei auta kuin ajatella, että tämä on harjoitus – ja vielä ensimmäisiä harjoituksia. Ei kai nyt vielä voi täydellisesti osata?

Vähän on kulmikkuutta mun huivissa. En kelpuuttaisi omaan – saati asiakkaan – puseroon. Lisää harjoitusta siis.

Oletko sinä tehnyt tämmöisen huivikauluksen?

Tuleva mittatilausompelija
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top