Virkattu kesäkassi nipsulukolla

Minun käsityöni ovat materiaalilähtöisiä. En tee siksi, että tarvitsen jonkun jutun itselleni, enkä siksi, että olisin löytänyt jonkun kivan mallin, vaan yleensä minulla on lanka, mistä pitäisi tehdä JOTAIN. Ja siinä minulla onkin kova työ, kun pyrin kaikista myynnissä olevista langoista tekemään jotain malliksi.

Tämä lanka odotti kauan päätöstä. Ihana lanka ja ehkä siksi en keksinytkään, mihin se olisi sopiva. Missä työssä langan kimallus olisi edukseen? Huivi tuli ensiksi mieleen, niinkuin usein ennenkin. Mutta kun niitä huiveja alkaa jo olla…

Sitten sen keksin. Teen kesäkassin. Päätin tehdä hyvän ja sopivan kokoisen. Yleensä en pura, mutta nyt taas. Lanka on tosi hyvän tuntuista, eikä ollut moksiskaan useammasta purkamisesta. Tavoilleni tyypillisesti en etsinyt ohjetta,  vaan kuvittelin tuosta  vaan osaavani tehdä. Osasin juu, mutta se koko! Pohjan ensimmäinen silmukkarivi määrittää, kuinka iso kassista tulee.

Kaupan valikoimissa on paljon erilaisia nipsukehyksiä, joten saatoin valita parhaiten lankaan sopivan, ommeltavan. Löysin sopivan ohuen, mutta isosilmäisen neulan, joten saatoin ommella kehyksen kiinni samalla langalla. Koska kahdesta kerästä jäi pieni nyttyrä, päätin virkata parit kukkasetkin, kun kerran romanttisella linjalla ollaan!

Olkahihnasta halusin tehdä tosi pitkän, jolloin kassi käy isorintaisellekin, kröhöm. Jotta se olisi kuitenkin monipuolisesti käytettävissä, kiinnitin hihnaan tuollaisen säätöjutskan. Siinä onkin varsinainen älykkyystesti, että miten se kiinnitetään. Enkä kuitenkaan ollut ensi kertaa asialla. Kahdesta valittavana olevasta päädyin leveämpään.

Tässä työssä olin tavallista huolellisempi. Viimeistelin kassin vielä pohjapahvilla. Vesipestävän pahvin päällystin sopivalla kankaalla. Näin kassi pysyy paremmin pystyssä.

Olen niiiin tyytyväinen lopputulokseen. Säätövara olkalenkissä on kyllä mainio. Minun mielestäni kaikki kassit näyttävät hassuilta, jos ne killuu heti tissien alla. Itse tykkään käyttää kassia tosi alhaalla, silloin sieltä on helpompi ottaa tavaroita uloskin. Kiinnitin erityistä huomiota myös hihnan virkkaamiseen, ettei se venyisi. Onnistuin. Mutten ihan tarkkaan muista miten se tehtiin. Piilosilmukoita pintavirkkauksen päälle…

Nyt kassi on näytillä puodissa. Jos joku haluaa, se on ostettavissa, muutoin se ehkä tulee omaan käyttöön.

On se niin kaunis! Jos sinulta puuttuu kiva kesäkäsityö, tässä, suosittelen!
Lopuksi  vielä langan tiedot:

 
 Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top