Tuumasta toimeen – neulepusero alulle

Nyt se alkaa! Elämäni ensimmäinen kirjoneulepusero. Puseroita olen kyllä neulonut, mutten kirjoneuleisena. Jännittää!

Langat on valittu, malli valittu, puikot valittu – kaikki on valmiina.

Valitsin kirjasta Islantilaisia neuleita pitkän takkimallin Astrid. Tämä malli oli mielestäni kaikkein yksinkertaisin. En ehkä kylläkään tee aivan noin pitkää, vaikka se tietysti mukavan lämmin olisikin. Mutta se työmäärä arveluttaa. Enkä ehkä tee taskuja. Kun pitää saada äkkiä valmiiksi.

Valitsin langat lähestulkoon tämän ohjeen mukaisesti: vaaleansinistä, tummansinistä, mustaa, fuksiaa ja vaalean harmaata. Pohjavärinä vaalea indigonsininen.


Lanka on islantilaista villaa, Alafosslopi
Sitten puikot: pyöröpuikot kokoa 4,5 ja 6,0. 
Valitsin irtokaapelin ja vaihdettavat päät.

Irtokaapelipakettiin kuuluu lisäksi kiristin ja väliaikaispäät. Ne on tosi kätevät, jos täytyy välillä jättää työ huilaamaan. Pieni metallivänkyrä on myös välttämätön – ilman kiristystä puikot löystyy. Tämä irtopääsetti on tosi kätevä, nytkin aloitan 4,5 puikoilla ja sitten vaihdan vaan pelkät puikonpäät isommiksi – kaapelina edelleen sama 100 senttinen.

Ja sitten ei kun silmukoita luomaan. 155 silmukkaa, josta reunimmaiset 6 jätetään odottamaan ilmeisesti nappilistaa. Teen siis isoimman koon.
Helmaresori tehdään tasona ja työ liitetään pyöröksi vasta sen jälkeen. Tässä kohtaa näyttää aika venkuralta. Tulipa mieleeni kokeilla vielä tosia puikkoja, josko pysyisivät käpertymättä…
Nyt jätän työn hetkeksi, kun valmistaudun henkisesti kirjoneuleen aloitukseen. Ja tsekkaan, onko kirjassa siihen ohjeita.
Pellavasydämen Mervi 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top