Ei tullut keinutuolinmattoa, tuli tyyny

Yritän tehdä kaikista meille myyntiin tulevista langoista jotain. On paljon helpompi hahmottaa, millaista jälkeä langasta tulee, kun näkee sen tuotteena. Jo jokin aika sitten meille tuli Lankavalta tällaista ”nyppylankaa”. Vähän samanlaista kuin LP-kude, mutta ohuempaa. Muistatteko ne kamalan painavat rahkamatot muutaman vuosikymmenen takaa?

Mielessäni oli keinutuolinmatto, koska olen sellaisen joskus virkannut LP-kuteesta. Muistelen, että siitä tuli paksu, jämäkkä ja hyvin paikoillaan pysyvä.

Otin paksun virkkuukoukun (nro 10) ja aloitin suurin toivein. Aika raskasta. Sitä paitsi lanka näytti hupenevan ja hyvin pian tajusin, ettei yhdestä pötikästä pitkälle pötkitä.

Kivoja värivaihtoehtoja. 

Lopputuloksena sain tällaisen neliön, 50 cm x 50 cm. Lopetin tähän, koska muutin suunnitelmia ja ajattelinkin tehdä ison tyynyn. Jos saan siitä oikein tymäkän, kävisi se ehkä lattiatyynyksi?

Lähempää tarkasteltuna tulos näyttää, kuin siinä olisi kimalletta, mutta ei. Nuo valkoiset hiutaleet tulee langan loimesta.

Tämän verran kerästä jäi. Koska minulla oli vain yksi kerä kutakin väriä, en voinut keinutuolin mattoa tehdä. Hmm… Paljonkohan kudetta oisi mennyt?

Kävin punnitsemassa valmiin työn: tähän neliöön meni 600 g ja jäljelle jäi 600 g, mitä hämmästelin, kun näyttää niin pieneltä. Koko kerässä on 1,2 kg kudetta. Näin ollen 2 metriä pitkään ja 50 cm leveään keinutuolinmattoon olisi mennyt 4 x 600 grammaa eli 2 pötikkää. Ei paha.

Voin suositella tätä kudetta paksuihin tuotteisiin. Kangaspuissa kudottuun mattoon kyllä, virkattuun ehkä ei. Tuolin, sohvan ja keinutuolin päällisiin….Kissat tykkäisi varmaan kynsiä?

Oletko tutustunut tähän Frotee, Loopy craft yarn – lankaan?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top