Pieni pala Kalevalaa

En ollut kuullutkaan Kalevala-peitosta ennen kuin asiakkaani siitä kertoi. Olin seuraavana päivänä menossa Marttailtaan esitelmöimään. Minua pyydettiin kertomaan syksyn uusista käsityöideoista. Tästäpä sainkin tärpin.

Ensin piti ottaa asiasta selvää. Tällä sivulla kerrotaan kaikki: http://www.arteeni.fi/kalevalacal-fi
Kyseessä on siis Suomi 100 -juhlavuoden peitto. Se virkataan paloista, joiden ohjeet paljastetaan pala kerrallaan maanantaisin ja perjantaisin. Peittoon on tarkat ohjeet, mutta kukaan ei kiellä tekemästä ihan oman näköistä. Eikä ole pakko tehdä peittoa, voi tyytyä vaikkapa tyynyyn. Saatavilla on myös tekemispaketti, missä on juuri sopivat langat.

Minä olen toistaiseksi tyytynyt vain yhteen palaan. Virkkasin pikaisella aikataululla yhden palan – mielestäni siihenastisista kaikkein helpoimman – näyttääkseni sen Martoille. Valitsin langat ”jämälankojen” joukosta. Suunnilleen saman paksuisia ja yhteensopivan värisiä.

Yleissävy tässä on ”kylmä”, mielestäni langat sopivat mainiosti yhteen. Osaan virkata, mutta kyllä tämän ohjeen kanssa piti muutama kerta ihmetellä, sen verran erikoisia silmukoita siinä on käytetty.
Tässä minun versioni palasta ”Maan synty”.

Valaistus vääristää värejä

Mukana on hyvinkin erikoisia silmukoita

Joku sanoi, että tämä on koukuttavaa hommaa. Itse en ole ajatellut tehdä tätä yhtä enempää. Paitsi että sellaista olisi kiva kokeilla, miten SAMA MALLI muuttuu ERI VÄREILLÄ. Mutta ei sellaiset oikein taida sopia samaan peittoon.

Kalevala peitolle on omat facebook-ryhmänsä, tottakai. Siellä on kiva vertailla eri tekijöiden töitä. Hauskasti lopputulos voi olla aivan erilainen riippuen lankojen värityksestä.

Innostaako sinua virkata itsellesi tai jollekin lahjaksi juhlavuoden Kalevala-peitto?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top