Kalansaalis museolle

Sain tilauksen paikalliselta museolta. Sopivasti sain sen delegoitua Veeran harjoittelutyöksi. Hän suunnitteli, kaavoitti, leikkasi ja ompeli kalat. Idea ei ole meidän, vaan museon väki oli löytänyt ohjeetkin näiden tekemiseen. Teimme tietysti omanlaisemme.

Näistä kuvista asia ei kokonaisuudessaan selviä, mutta menkääpä katsomaan Uudenkaupungin museoon, siellä on lapsille ongintaa. Meidän museo muuten palkittiin eilen erikoispalkinnolla. Museo on kunnostautunut facebook-sivuillaan missä on esillä laajasti kaupunkilaisten vanhoja valokuvia. Todella mielenkiintoiset sivut.

Mutta ne kalat.

Onget on värikkäät 
Siimana käytin muurausnarua. Siiman päässä on mato. Madon sisällä neljä magneettia.
Tämä on kyllä lähes piilokuva. Ideana näyttää, kuinka kala käy pyydykseen.
Suuri ja värikäs kalansaalis

Tässäpä oikein hauska idea pienimpien lastenkutsuille. Ei tuo ihan varma ja helppo saalis ole, joten kilpailuakin voisi ajatella – kuka isoimman saaliin saa. Kalat on suhteellisen helppo tehdä, joten näitä voisi valmistaa yhdessä lasten kanssa. Materiaaliksi käy pienetkin tilkut. Lisäksi tarvitaan metallirenkaita (jotka tarttuvat magneettiin). Nämä ostettiin Tokmannilta kilotavarana eikä maksanut euroakaan koko satsi, 20 kalaan. Magneetit saa olla tosi vahvoja. Matoon laitettiinkin kaksi päällekkäin ja kaksi vierekkän, jolloin mato vähän ”potkii”…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top