Virkattu kesäkassi

Harjoittelija Veera suunnitteli ja virkkasi kesäkassin. Tavoitteena oli tehdä tähän metallisankaan sopiva kassi ja siihen ohje.

Veera valitsi langat Novitan Kotiväki -langoista. Tämä on ainoa Novitan lanka, joka minulla on myynnissä. Ja täytyy kyllä myöntää, että sekin on turha, sillä harva valitsee tätä lankaa, kun saatavilla on muita, pehmeämpiä lankoja. Mutta tässä työssä ei haittaa, vaikka lanka vähän kovahko onkin. Värimaailma on selvästi Veeran näköinen.

Kun Veera sai itse valita pitsikuvion, hänen kriteerinsä oli haastavuus. Ei siis valinnut helpointa mallia… Ottaen huomioon, ettei virkkauskokemusta kovin paljoa ole, tulos on vallan mainio.

Tämä kassi on virkattu kahdesta kappaleesta. Molemmat aloitetaan ylhäältä. Ensin virkataan kiinteillä silmukoilla yläosa, josta työ kiinnitetään kehykseen. Se virkataan niin, että silmukoita lisäämällä saadaan suippeneva yläreuna.

 Osat virkataan yhteen, mutta jätetään yläosaan n. 5 cm auki.

Veera yhdisti osat virkkaamalla tuollaisen nirkkoreunuksen.

Koska pitsimalli on kovin reikäinen, täytyy kassiin ommella vuori. Tähän mallikassiin kiinnitimme kaksi olkahihnaa. Tai toinen on oikeasti ketju. Molemmat saa myös irti, jolloin kassi kannetaan kädessä.

Metallisangasta lähtee poikkitanko irti. Se pujotetaan kassiin ommeltuun kujaan.

Eikös vain olekin hauska kesäkassi? Minulle tästä tulee mieleen 60-luvun rottinkisankaiset ja niinestä virkatut ”kenkäpussukat”. Niitä rottinkisankoja ei muuten löydykään helposti. Mistään tukkuliikkeestä en ole vielä onnistunut löytämään. Pitää siis kiertää kirpputoreja… Tämä metallinen ajakoon saman asian.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top