Kesäinen kranssi solmupuulla

Alice A on suomalainen firma, joka tekee monenlaisia puisia työvälineitä käsityöläisille. Täällä. Joku asiakkaistani kertoi tehneensä kranssin Alice A:n SOLMUPUULLA. Pitihän minun tietysti ottaa selvää, mikä se sellainen on. Tilasin yhden kokeiltavaksi. Koska itselleni (dementian ensioireita?) kaiken uuden oppiminen on jo työläämpää, tuokin värkki jäi kuitenkin alahyllylle koskemattomana.

Kunnes putiikkiin saapui harjoittelija Veera. Monenmonta uutta työtapaa on Veera minulle opettanut. Ensin opetellut itse ja sitten näyttänyt mallia. Tämä solmupuun käyttäminen on viimeisin.

Valitsimme merellisen, sinisen paperinauhan. Työtavaksi muutamasta vaihtoehdosta Veera valitsi sen, että pätkitään nauha 50 cm pätkiin, jotka taitetaan nelinkerroin. Kalalankaiseen ”loimeen” tehdään tällä nipulla ryijysolmu.

Solmut vedetään tiukkaan naulapäähän puuta. Solmunauhaa voi tehdä niin pitkästi, kun lointa riittää. Valmista työtä vaan siirretään eteenpäin.

Tässä kävi niinkuin usein mun touhuilussa, että suunnitelma jäi tekemättä. Niinpä työ katkaistiin ennenaikaisesti. Se ei ihan riittänyt 20 cm halkaisijaltaan olevaan metalliympyrään. Ratkaisin asian niin, että päällystin renkaan sinisellä lakanakangassoirolla ja kranssi kiinnitettiin siihen liimalla sieltä täältä.

Toinen askartelu, minkä osaan vain teoriassa, Veera näytti käytännössä. Se on tuollainen leveästä paperinauhasta tehty kukka. Se sopii mainiosti tähän kranssiin. Sensijaan en ole aivan varma tuosta prismasta, minkä laitoin keskelle roikkumaan.

Meillä kranssi ripustettiin niinikään paperinauhasta neulottuun kaitaliinaan, joka kylläkin roikkuu…

Kaunista sinivalkoista Suomen suveen.

Solmupuu on kätevä, mukana kulkeva väline kranssin tekemiseen. Mutta Veera keksi toisen tavan, jos ei tuollaista solmupuuta ole. Sen näytän ensi kerralla. Pysy siis kuulolla! Onhan sinulla Pellavasydän-blogi suosikeissasi, tai ehkä seuraat blogipolun kautta, tai Blogit.fi -palvelun kautta?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top