Päivä pöhkönä

Heräsin tänä aamuna pöhkönä. Siis tavallista pöhkömpänä.

Herätyskellon onnistuin niin, ettei sen torkkutoiminto toiminutkaan. Heräsin vasta klo 10, kun piti jo olla putiikin ovet auki. Ensimmäinen asiakas soitteli ovikelloa, mutten minä ilman vaatetusta voinut mennä vastaamaan, pahoittelut hänelle!

Kun lähdin liikkeelle, totesin, etten ole kunnossa. Käynti oli horjuvaa ja seinät tahtoi kaatua päälle. Jotenkin sain kuitenkin asialliset vaatteet ylleni ja avasin ovet. Ensimmäisten asiakkaiden kanssa totesin itsekseni, että ajatus ei kulje, puhe on vähän hidasta ja kassakoneen käyttö ei meinannut millään onnistua.

Onneksi tiesin syyn, sillä yöllä heräsin kipuihin ja nousin ylös ottamaan särkylääkettä. Otin irrallaan olevan tabletin lääkelaatikostani. Myöhemmin käsitin, että se oli Lyrica, jonka olen jo aiemminkin todennut aiheuttavan humalatilan kaltaisen olotilan. Tai minä sitä tiedä, ikänä humalassa ollut….

Tässä tuli mieleen, että miten olisi käynyt, jos olisi vakavammasta kohtauksesta kyse. Entä jos ei pää toimikaan tai järjellistä puhetta ei saisi aikaan tai jalat olisi pois pelistä? Aivoinfarkti esimerkiksi saattaa tulla aivan varoittamatta.

Tunnistatko sinä aivoinfarktin oireet? Osaisitko toimia oikein? Kannattaa olla tietoinen.

No, tätä kirjoittaessani aikaa on jo kulunut, ja nyt olen enää normaalin pöhkö.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top