Pitsiä, pitsiä neuloen

Sain facebookin kautta tilauksen pitsisukista. Kylläpä tulee romanttiset!

Langaksi valitsin Tekstiiliteollisuuden Pallas -langan. Puikkosuositus on 3-3,5 eli suunnilleen Nalle-langan paksuinen, mutta paljon pehmeämpi. Jostain syystä ei siltä istumalta löytynyt sopivia puikkoja miljoonan muun joukosta, joten otin iskemättömät – ja myös kokeilemattomat – KnitPron puikot kokoa 3. Hiukan ehkä tavallista terävämpi kärki, mutta vallan mainiot.

Tuosta langasta vielä: suosin ehdottomasti näitä Teeteen Pallasta ja Sallaa, jotka vastaavat Novitan Nallea ja Seiskaveikkaa. Tällä viikolla sattui kummallinen juttu. Yksi asiakas palautti Pallas-langat, koska ei pystynyt niitä neulomaan. Pölisee kuulemma ikävästi nenään. Nalle-lanka sen sijaan sopii hänelle. Yleensä kun kaikki sanovat juurikin päinvastoin. Mutta mistä noista langoista kans tietää, mitä allergeeneja niissä on? Joillekin saattaa tietty väri aiheuttaa ongelmia.

Tähän kohtaan tulee vielä virkattu pitsireuna ja puunapit. 


Malli on erittäin helppo, pelkkiä oikeita ja nurjia, langankiertoa ja kavennusta. Kun kuvio on vain 7 silmukan ja neljän kerroksen kokoinen, sen oppii hyvin pian ulkoa. Sitten vaan samaa toistetaan… En tapaa tehdä polvisukkiin kavennuksia ja tämäkin malli näytti kuvassa tasapaksulta. 

Eikö tulekin kauniit sukat romantikolle?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top