Hypistelymuhvi

”Kaikki” neuloo nykyään hypistelymuhveja, mikäli facebookin käsityryhmiin on uskominen. Se on marttojen vähän aikaa sitten lanseeraama neulottu muhvi, josta tehdään mahdollisimman kiinnostava. Hypistelymuhveja käyttävät vanhukset, etenkin dementoituneelle näistä on kuulemma ollut iloa. Martat neulovat niitä piireissään ja sitten lahjoittavat vanhainkoteihin.

Muhvi paitsi lämmittää käsiä, tarjoaa myös tekemistä ja muistelemista. Muhviin käyvät mitkä tahansa langat – villa tietysti lämmittää, mutta akryyli ei kutita – ja mieluiten montaa eri väriä. Siihen voi kiinnittää nappeja, heliseviä, kiliseviä, rapisevia tai muuten ääntä pitäviä elementtejä, kunhan muistaa kiinnittää ne todella huolellisesti.  Niitä voi kiinnittää paitsi päällipuolelle, myös sisäpuolelle. Mielenkiintoa tuovat myös erilaiset efektilangat, pörröiset, nyppyiset jne. Eikä lankoja tarvitse päätellä, solmuun vain ja päät saa jäädä hypisteltäviksi.

Minäkin innostuin asiasta ja ilmoitin lehdessä, että tehtäisiin porukalla – Pellavasydämestä saisi ohjeet ja tarvittaessa langatkin. Muutamaa lukuunottamatta ketään ei kiinnistanut. Laitoin vääränlaisen otsikon. Teksti oli ilmaisella ”tapahtumat” – palstalla otsikoituna Vanhustenviikolla hypistellään. Tottakai se ohitettiin, jos lukija ei tunne kuuluvansa vanhuksiin. Höh!

Minä urakoin neljä hypistelymuhvia inspiraationlähteeksi. Ensimmäinen oli ihan kauhea, viimeinen jo siedettävä. Mutta. Siinä kävi sitten niin, että raati, eli asiakkaat, joille näitä esittelin, valitsi juuri päinvastoin. Se ensimmäinen kauhea oli kaikkien mielestä mielenkiintoisin ja viimeinen vähiten innostava, siis tylsä.

Siitä kauheasta en ottanut edes kuvaa. Tai kyllä se pilkottaa toisten alla. Tässä ne kolme muuta:

Se on vielä huomattava, että nuo suuresorit kannattaa tehdä avariksi. Koukistuneet sormet on tällöin helpompi laittaa sisälle. Tämänkin tein juuri päinvastoin. Viimeiseen tuli mielestäni sievät resorit, mutta ne onkin turhan tiukat.

Jokos sinuun on iskenyt muhvi-innostus? Se on oiva keino päästä eroon jämälangoista ja saat hyvän mielen, kun käyt viemässä jollekin vanhukselle – omaiselle, tutulle tai vieraalle vanhainkodissa – käsien lämmittimen.

Mitähän sitä keksisi miesten hypistelymuhviin?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top