Uusi aluevaltaus

Pitkäaikainen haaveeni on toteutunut.

Pellavasydämen kangaspuut ovat käytössä ja täällä kuuluu kiva tasainen kolkutus. Jo edelliseen putiikkiin suunnittelin hankkivani kangaspuut, mutta hyvin pian muuton jälkeen tajusin, ettei tila riitä millään. Tänne muutettuani päätin sen haaveen toteuttaa. Vähältä piti, että se nytkin olisi kaatunut tilanpuutteeseen.

Olin jo ostanut kangaspuut ennenkuin alettiin mittailemaan, että mahtuuko ne. Eikä ne oikeastaan melkein mahdukkaan, mutta sielläpä ne nyt ovat pystyssä. Kutojan pitää kylläkin olla jokseenkin hoikka päästäkseen veivaamaan tukkia.

Tällä viikolla tuli rouva kyselemään mahdollisuutta kutoa ja nyt se toteutettiin. Minun tietämykseni ja varsinkin kokemukseni on hyvin rajallinen, vaikka yhden loimen olenkin kangaspuihin vetänyt. Mutta onneksi on Pirkko! Pirkko kävi opettamassa asiakkaan työn alkuun ja nyt alkaa olla kolmas pellavainen joululiina lähes valmis.

Melkein kymmenen metriä on vielä jäljellä mustaa poppanalointa. Seuraavaksi taidamme laittaa mattoloimen, jos vaikka joku haluaisi joulumaton kutoa.

Tässä kuva Pirkon kutomasta keinutuolinmatosta. Tämä on kudottu pelkkää palttinaa kolmella kuteella: kaksi ohuehko trikookudetta ja kolmantena röyhelöhuivilanka avaamattomana. Mielestäni tässä on kerrassaan kaunis väritys ja se on juuri sopiva keinutuoliin. Tarpeeksi napakka, muttei liian painava. Aika moneen kotiin nykyään sopii musta-valko-harmaa.

 Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top