Mitäs mulle mitään…

En voi käsittää, miks mulla on aina huono tuuri näitten viranomaispäätösten kanssa. Hain vammaispalvelulain mukaisena asunnonmuutostyönä porraskiipijää tai hissiä, koska en kykene kulkemaan yläkertaan enkä vastaavasti alakertaan. Yläkerrassa on säilytystilat ja alakertaan tulee jossain vaiheessa sauna. En myöskään pääse kulkemaan varsinaisesta ulko-ovesta, koska siinä on portaat.

Nyt sain päätöksen. Ja kielteisen. Eihän minulle mitään hissiä….

”Hakemus porrashissin tai kerroskiipijän hankkimisesta vammaispalvelulain nojalla hylätään. KERROSKIIPIJÄ ON HANKITTU JA ANNETTU ASIAKKAAN KÄYTTÖÖN LÄÄKINNÄLLISEN KUNTOUTUKSEN APUVÄLINEENÄ JA NÄIN TURVATAAN HAKIJAN TURVALLINEN LIIKKUMINEN KERROSTEN VÄLILLÄ.

Jassoo.

Täällä mitään kiipijää, saati hissiä ole.

Paikallisen terveyskeskuksen fysioterapeutti kävi kauan sitten tarkastamassa olosuhteet ja teki omat suosituksensa. Myös kiipijästä. Oli puhetta, että Turun apuvälinekeskuksesta tulee toinen fysioterapeutti (tai joku semmoinen) taas katsomaan ja jos sellainen soveltuu minun käyttööni ja näihin olosuhteisiin, niin sellainen minulle ehkä annetaan käyttöön.

Mutta vielä täällä ei ole ketään sellaista käynyt. Kukaan ei siis vielä tiedä, onko kiipijä edes mahdollinen. Tai ehkä ne tietää. Mutta ei se minua auta. Kiipijä tai hissi saattaisi auttaa.

Miten ihmeessä tehdään kaksisivuinen virallinen viranomaispäätös muutoksenhakuohjeineen TARKISTAMATTA tietojen paikkansapitävyyttä? 

Pikkuhiljaa soisi kiipijän tänne hiipivän, sillä 10.9. menen taas leikkaukseen ja joudun mitä todennäköisimmin pyörätuoliin, joten kulkemiseni on entistä hankalampaa.

Vitsinä olen ajatellut, että ”kuvittelin jo sen kiipijän olevan iso romuluinen kapistus, mutta onkin ennennäkemättömän pieni, suorastaan näkymätön.”

Grrrrr….

Mutta kukat on kauniita

 Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top