Parit eriparit

Putiikkiin tuli vanhempi mieshenkilö, jonka sittemmin tunnistin jo pari kertaa aiemminkin asioineen sukkia tilaamassa. Nyt hän tuli kysymään suomenlampaan villalankaa, kun oli kuullut, että siitä tehdyt sukat ovat lämpimiä ja voisivat auttaa hänen särkeviä nilkkojaan.

Minä tietysti esittelin meidän lankoja. Loppujen lopuksi mies päätyikin tilaamaan minulta sukat. Ehdotin, että tehdään varret villalangasta, mutta koska villa ei kestä sukissa, niin terät muusta langasta.

Loppujen lopuksi tein papalle kahdet sukat. Eriparia molemmat.

Nuo ylemmät sukat ovat ruskeat. Niiden varsi on neulottu paksusta 100% villalangasta – ei kylläkään Suomen lampaasta. Neuloin resorin 4 puikoilla.

Ruskeitten sukkien varsi on tästä

Ruskeitten sukkien teräosa on neulottu paaaaljon paljon ohuemmasta Step-langasta. Nyt jää kiinnostamaan, miten sukat käyttäytyvät esim. pesussa, kun langat ovat noin erilaisia, eripaksuista ja erilaatuista. Step Classic on tällaista:

Tää bloggeri taas haluaa itse päättää, miten päin kuvat tulee, minä en siihen näköjään voi vaikuttaa…

Ruskeitten sukkien terät neuloin 2,5 numeron bambupuikoilla.

Mustien sukkien varret teki Pirkko neulekoneella. Siihen valittiin puhdas 100% alpakkalanka. Teeteen Alpakka, joka on todella ohut.

Mustien sukkien varsi on ohuemmasta langasta kuin teräosa.

Mustien sukkien teräosan neuloin Teeteen Alpakkasukkalangasta, jonka nimi on Tundra. Neuloin nekin 2,5 numeron puikoilla, vaikka olisi voinut olla isommatkin. Tämä alpakkasukkalanka on aika paljonkin paksumpaa, kuin tuo alpakka.

Tämmöinen sekasotku. Ruskeissa siis varsi paksumpaa kuin teräosa ja mustissa taas teräosa paksumpaa.

Jäljelle jäi vielä kolmas vaihtoehto: reumalanka. Sain eräältä facebookin ryhmäläiseltä mustaa lankaa, mutta aika loppui kesken.

Nuo mustat on AIVAN IHANAT. Suloisen pehmeät. Siis kertakaikkisen ihanan pehmeät! Ruskeissa taas on se hyvä puoli, että ne mahtuu kenkiin.

Vasta jälkeenpäin tajusin, että olisi kannattanut ehdottaa papalle, että tehdään PELKÄT SÄÄRYSTIMET. Hän kun kertoi, ettei jalat palele, vaan nilkat. Voin sen ehdotuksen tehdä vieläkin, kunhan pappa tulee hakemaan sukkansa. Kummatkohan hän valitsee?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top