Avustaja-asiaa

Joku lukijoista kyseli kommentissaan, miten avustaja-asia on toiminut. Mielestäni hyvin.

Minullahan oli useampia vaihtoehtoja – olisin mm. voinut palkata avustajan itse. Silloin olisi aina ollut sama, itse valitsemani henkilö. En kuitenkaan halunnut ottaa niin paljon vastuuta ja työtä. Valitsin helpoimman vaihtoehdon. Nyt avustaja tulee yksityiseltä firmalta, eikä minun tarvitse tehdä muuta kuin ilmoittaa koska sen haluan.

Huonona puolena voi pitää sitä, että lähes joka kerta on eri henkilö eikä sitä tiedä etukäteen, kuka tulee. Se ei kylläkään ole välttämättä huono asia, olisihan ikävää, jos aina tulisi sama henkilö, josta ei henk.koht. pidä. Jokaisella on oma luonteensa ja omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Ei vielä ole tullut vastaan ketään, jonka kanssa ei ollenkaan olisi kemiat toimineet. Toki sitä yrittää itsekin skarpata ettei kaikkia huonoja tuuliaan näytä.

Joku avustajista on oikein hyvä järjestämään. Silloin on kiva tehdä vaikkapa työhuoneen käyttöönottojärjestelyjä. (Nyt se huone alkaa ollakin jo kunnossa). Toinen avustaja on oikein oma-aloitteinen ja keksii tekemistä, vaikka minulla olisi asiakkaita. Toisen luonne vaatii, että aina pitää ohjeistaa. Ruokaa emme ole vielä kenenkään kanssa laittaneet, mutta arvaan, että siinä suhteessa heillä on myös eriävyyksiä.

Nyt homma toimii yleensä niin, että avustaja tulee ensin meille kotiin siinä yhdeksän, kymmenen aikaan. Teemme pieniä hommia, esim. pesukoneen ja kuivausrummun tyhjäämistä. Minä taittelen ja avustaja vie paikoilleen. Olen tarkka siitä, etten teetä hommia, jotka pystyn itsekin tekemään – ettei tule sanomista. Imurointi ja lattian pyyhkiminen, pölyjen pyyhkiminen, petivaatteiden vaihtaminen kuuluvat myös avustajan hommiin. Saatamme käydä kaupassa, jos on paljon kantamista.

Sitten siirrymme putiikkiin. Yleensä sinne on myös mukana kantamista. Siirrän käsityötarvikkeita jo uuteen kotiin, sillä ne tulevat kaupan puolelle kaappeihin. On mukava mennä avustajan kanssa putiikkiin, kun oven avaamiset, lyhtyjen ja ständin kantaminen sujuu. Ongelmallinen tilanne on silloin, kun heti tulee asiakkaita. En siis ehdi antaa ohjeita. Ja sitä paitsi yleensä teemme hommat yhdessä. Avustaja ei palvele asiakkaita, sekään ei olisi oikein eikä tarkoituksenmukaista.

Avustajasta on erittäin paljon iloa silloin, kun posti tuo isoja paketteja. Muuten ne jäisivät pitkiksi ajoiksi asiakkaiden tielle.

Tällä kertaa avustaja vei neljä isoa pahvilaatikkoa konttuurin puolelle ja etsi sieltä vain muutaman kerän kutakin väriä hyllyyn. Nyt on Mervin konttori täynnänsä pahvilaatikoita, mutta pyörätuoli on jo viety pois!

Lankalaatikoita on myös ”keittiössä” ja muuta tavaraa säilössä jopa vessassa (ei tietenkään lankoja!)….

ja viimeiseksi vessakuva. Meillä nimittäin onkin tosi söpö pönttö siltä ajalta, kun talo oli lastenneuvolana.

Laitetaan nyt kuitenkin viimeiseksi kuvaksi vähän nätimpää. Noissa neljässä pahvilaatikossa oli 37 kiloa lankaa eli puuttuvat värit Fritidsgarnin huopuvasta langasta. Nyt on Pellavasydämessä saatavilla KAIKKI mahdolliset värisävyt. Aika tyhmä tilaus, sillä osa väreistä on tosi lähellä toisiaan, vähempikin olisi riittänyt. Nyt voisi pitää huovutuskurssin. Sitä ennen yritän koota hyvän ohjeistuksen erilaisista pesukoneessa huovutettavista töistä. Sinäkin voisit auttaa tässä työssä. Jos tiedät netissä hyvän ohjeen nimenomaan Fritidsgarnin langasta tehdyistä töistä, laitapa se kommenttina tai sähköpostina minulle. Kiitän.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top