Pellavasydämen joulua

Pellavasydämeen pistäytyvä asiakas tapaa ensimmäiseksi nämä kaksi tonttua, jotka pitävät vahtia tuulikaapissa.

Sisältäpäin kuvattuna ne näyttävät tältä. Tontut istuvat käsintehdyn majan päällä. Myyjäni Pirkon veli tekee näitä – myös oikein ihmisten asuttaviksi. Etualalla näkyy kaksi lintulautaa, tai oikeastaan niiden katot.

Taustalla näkyvä muistitaulu on ajalta ennen Pellavasydäntä.
Jouluisia näppipyyhkeitä
Jouluisia pannulappuja

Joulumyynti ei yltänyt lähellekään aikaisempia vuosia. Oikeastaan myynti hiljeni kohti aatonaattoa. Sukankutojat olivat saaneet työnsä valmiiksi, eivätkä enää käyneet lankakaupoilla. Koska putiikki ei sijaitse pääkadun varrella, se ei tullut lahjanetsijöiden mieleen. Onneksi en ollut kovin suuresti valmistautunutkaan erityisesti jouluisilla tuotteilla. Villasukkia tarvitaan aina. Tämä ”körttisukka” tekee aina kauppansa.

Mummo, joka aiemmin teki näitä minulle myyntiin, ei enää kykene neulomiseen. Olen joutunut siis ostamaan muualta. Nämä eivät ole aivan yhtä hyvät, kun nilkassa ei ole resoria. Pienempään jalkaan meiltä löytyy mm. virkattuja converseja.

Viimeiseksi kuvaksi valitsen upean puutyön seimiasetelmasta. Tämä on Pellavasydämen näyteikkunasta, joten kuva on takaapäin.

Lomailen vielä ensi viikon ja Pellavasydän aukeaa 7.1. Silloin on Pirkko vuorossa, sillä itse menen käymään Tyksissä ortopedin vastaanotolla. Kyseessä on jälkitarkastus, johon menen tällä kertaa erittäin hyvillä mielin. Olen laittanut kaupan oveen lapun, jossa on puhelinnumeroni. Minulle voi soittaa ja saavun tarvittaessa paikalle. Voi olla, että maanantaina ja tiistainakin siellä olen, kuten tänäänkin. Kun ovi on auki, joku yleensä poikkeaa. Lankoja myin tänäänkin. Useammankin kerän.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top