Joulunajan käsityöt

Jouten en osaa olla – joulunakaan. Aina pitää joku käsityö olla saatavilla. Kokeilin jopa isäni sietokykyä, kun hän tapanina kävi livekalakeitolla. Ei ainakaan ääneen sanonut mitään, kun otin neulomuksen esiin. Ei meillä kotona saanut pyhänä tehdä käsitöitä.

Asiakas tilasi beessin värisen baskerimallisen päähineen. Ensimmäistä kokeiltiin, mutta se jäi liian pieneksi. Tein siis toisen. Lankana Red Heart Damaris, joka on 51 % superwash villaa ja 49 % akryyliä. Mukavan pehmeän tuntuinen lanka, mutta sen neulominen vaatii totuttelua. Lanka on hahtuvantyyppistä. Alkuun langasta lähtee vain osa (=sääpuolia) mutta sitä tottuu välttämään. Meillä tämä lanka maksaa vain 2 euroa 50 gramman kerä. Taitaa olla Coatsin poistuvia lankoja. Tästä on useita värejä valittavana.

Voivoi kun  mun kynsien kestolakat on kärsinyt…

Baskerien jälkeen tein kahdet villasukat Novitan 7veljestä raitalangasta.
Beessistä paremmin mun päähäni sopii punainen, vaikkei tämä joulunpunainen aivan oikea sävy olekaan. Tämän päähineen tein saadakseni mallin Teeteen Taiga-langasta. Se on 100% merinovillaa.
Tämäkin on hiukan baskerinmallinen, mikä ei minun isossa päässäni oikein erotu.

Vielä on jemmassa monta erilaista lankaa, joita pitäisi kokeilla ja mallineule tehdä. Kivaa!
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top