Makaan, istun ja liikunkin

Olen nyt viikonlopun aikana ottanut takaisin unettomia öitä ja päiviä. Muistatte varmaan, että olen ollut hämmästynyt nukkumattomuudestani. Sairaalassa sain unta korkeintaan 4 tuntia vuorokaudessa ja nyt kotonakin on nukkuminen ollut tosi kehnoa. Noh, nyt on sitten palattu takaisin normaaliin nukkumiseen – siis minun normaaliini.

En tiedä, onko antibiootilla syynsä vai ehkä subklaavilla, mutta heti kun tiputus loppui, alkoi nukkuminen onnistua. Eilen nukuin koko päivän, yön sen perään ja tänäänkin näyttää unta piisaavan. Ei mitään ongelmaa saada unen päästä kiinni mihin aikaan vaan päivästä. Voi olla, että syynä on jonkinlaisen jännityksen laukeaminen, mene ja tiedä?

Otsikko tuli mieleeni tehdessäni yht`äkkiä havainnon omassa puheessani – tai yleisemmin kirjoittamisessani. Saatan kertoa, että ISTUN PYÖRÄTUOLISSA, joten toivottavasti saat paketin tarpeeksi littanaksi, että se tulee postilaatikkoon. Arvaatko, mihin tuollaista kirjoitan? No, facebookin rättikirppikselle tietenkin. Olen taas tilannut muutamia vaatteita….

Tänään huomasin, että voin aivan yhtä hyvin kertoa, että LIIKUN PYÖRÄTUOLILLA. Eikö olekin vinha ero?

Pyörätuolilla liikkuminen on kylläkin ollut viime päivinä aika tuskallista. Olen saanut olkaniveleni todella kipeiksi. Vaikka syön aikas isot määrät vahvoja kipulääkkeitä, ei ne näytä vaikuttavan olkapäihin asti ollenkaan. Leposärky on kaikkein harmittavinta.

Odotan kovasti käyntiä Tyksin apuvälinelainaamoon. Lähete sinne on toivottavasti omasta terveyskeskuksesta lähtenyt, mutta aikaa vaan kuluu. Toivon saavani käyttööni sähköpyörätuolin, ettei kulkeminen olisi niin olkapäihin sattuvaa. Kohta en pääse enää  mihinkään. Toinen vaihtoehto on kuulemma sähköavusteinen pyörätuoli. Ongelmana niissä on paitsi kankeus, myös paino tavalliseen pyörätuoliin verrattuna. Tiedä sitten, mikä olisi paras vaihtoehto. Turussa pääsisin koittamaan eri vaihtoehtoja. Lisäksi tarvitsen jonkun avun / apuvälineen toiseen lisävaivaan, nimittäin erittäin kipeään häntäluuhun. Kumpaankaan vaivaan en sattuneesta syystä toivo leikkausta, vaan jotain muuta apua.

Ymmärrät varmaan, että nämä sivuvaikutuksetkin edesauttavat sitä, että on aika mukava kellahtaa pehmeään sänkyyn? Vino pino kirjastontätien valitsemia kirjoja on nyt luettu, joten huomenna pitää tilata uusi satsi. Jotenkin täytyy saada aika kulumaan.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top