Kiva kun on villatakki mukana

Just nyt tuli vilu, joten nautin villatakista, joka oli päälläni sairaalaan tullessani. Toivottavasti tämä ei tarkoita kuumeen nousua. Olin hetki sitten suihkussa, joten sekin voi olla syynä. Olipa ihana päästä pesulle, kun edellisen kerran olen ollut viikko sitten tullessani tänne. Pelkästään niitten keltaisten ”leikkauspesuaineiden” pois saaminen tuntuu hyvältä.

Tähän kohtaan laitan itselleni muistiin, miten erilaisia käytäntöjä on täällä yliopistosairaalassa kuin jossain terv.kesk. vuodeosastolla. Siellä kun mentiin suihkuun, oli kova työ keksiä, miten subklaavi  peitetään. Täällä sitä ei tehty ollenkaan. Siellä oli varsinainen operaatio, kun antibiootti laitettiin tippumaan tai otettiin pois. Desinfiointilappuja kului paljon. Täällä mitään pyyhitä, uusi vaan tilalle ja homma hoituu äkkiä. Tämä on traumaosasto, johon tuodaan mm. tapaturman uhreja ja tottumus subklaavin käyttöön on toisenlainen.

En ole koskaan elämässäni kärsinyt unettomuudesta, mutta nyt. Viikon aikana en ole nukkunut yli kahden tunnin öitä. Pelkkä nukahtamislääke, Stilnoct, ei riitä ollenkaan. Lisäksi jostain on jäänyt lääkelistalle roikkumaan kutinalääke Atarax, joka myös on väsyttävä. Mutta yhdessäkään nämä eivät saa minua nukkumaan. Saattaa olla, että jatkuva päänsärky johtuu nukkumattomuudesta. Päivälläkään en saa unen päästä kiinni. Tänään pyysin lääkärikierrolla kunnon unilääkkeen ja se minulle luvattiin.

Olipa ”hauska” seurata kiertävän lääkärin flirttailua naislääkärin kanssa. Huonekaverin kanssa seuraamme  tilannetta. Ensimmäisellä kerralla hän unohti potilaan välittömästi, kun näki naisen kiertävässä porukassa. Tänäänkin nainen sai aivan yksilöllisiä hymyjä ja jotain pientä… Ihmetyttää, etteikö äijä huomaa, ja mitä tuumaavat kollegansa?
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top