Neuvolatalo

Näin valottaa Uudenkaupungin Sanomat syksyllä 2013 silloin myynnissä olevan terveystalon alkuhistoriaa:

Ensimmäinen neuvolatalo

Koulukadun ja Vuorikadun kulmatalo on rakennettu 1954 ensimmäiseksi, vain neuvolatoimintaan nimetyksi taloksi Uudessakaupungissa. Lapsia, äitejä ja nuoria talo on palvellut muodossa tai toisessa kaikki vuosikymmenet aina tähän syksyyn saakka. Viimeisimpänä siinä toimi perheneuvola, joka nyt on muuttanut Mörnen taloon.
Terveystalon rahoittamiseen osallistuivat aikoinaan kaupungin lisäksi Uudenkaupungin ruotsalainen ystävyyskaupunki Varberg sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosasto. Samoihin aikoihin rakennettiin ruotsalaisten tuella myös Kalantiin terveystalo, joka nykyisin on saneerattu päiväkodiksi. 

Monella uusikaupunkilaisella on siis muistoja tästä talosta. Joku tuolla kommenteissa jo kertoilikin käyneensä talossa. Olisi mielenkiintoista kuulla enemmän. Voit jättää kertomuksesi kommenttina tai lähettää minulle sähköpostia: mervi.lamminen@uusikaupunki.fi. Olisi hauskaa kerätä leikekirjanomaisesti valokuvia ja kokemuksia talosta ja sen tapahtumista. Kirja olisi asiakkaiden tutkittavissa. Onneksi Uudenkaupungin Museo on koonnut paljon vanhoja valokuvia kaupungin historiasta, joten sieltäkin saan varmasti kuvamateriaalia. Voit käydä katsomassa museon facebook-sivuja täällä.

Pellavasydämen Mervi

Kuva Uudenkaupungin kaupungin sivuilta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top