Tuumailua tulevasta remontista

Koska Neuvolatalon kaupasta on menossa kuukauden valitusaika, ei kauppakirjoja voida vielä tehdä. Ja koska kauppakirjoja ei ole vielä tehty, emme pääse vielä remonttia aloittamaan. Mutta suunnitella voimme.

Liitän tähän talon ensimmäisen kerroksen pohjapiirroksen.

Ja sitten kuva todellisuudesta, jotta on helpompi hahmottaa:

Vasemmalla oleva matala osa on liiketilaa. Tähän siis tulee Pellavasydän. Oikealla oleva korkeampi osa on asuntoa. Siinä on kolme kerrosta: kellari, varsinainen asunto ja yläkerta. Yläkertaan saisi vaikka kaksi erillistä vuokra-asuntoa, mutta näillä näkymin ainakin toinen puoli siitä tulee olemaan mieheni työtilaa. Siellä saa olla ylhäisessä yksinäisyydessään, sillä minulle nuo portaat on ainakin joinain päivinä mahdottomat kulkea.

LIIKETILAN REMONTTI:

Tällä hetkellä näyttää siltä, että matalaan osaan ei tarvitse tehdä juurikaan mitään. Se on niin hyvässä kunnossa, että korkeintaan muutaman seinän maalaus tarvitaan.

ASUNNON REMONTTI:

Samaa ei voi sanoa asunnon remontista. Talo on ollut käytössä aivan viime hetkiin asti. Siinä on toiminut erilaisia kaupungin neuvoloita. Sen sijaan talossa on ASUTTU viimeksi 70-luvulla. Sauna on ollut kellarissa, mutta se on aikalailla purettu. Ainoastaan yläkerran yksiö/kaksio on asuttavassa kunnossa, sillä siellä on edes jonkinmoinen suihkutila ja keittiö.

Keittiö ja kylpyhuone joudutaan siis tekemään alusta alkaen. Nehän yleensäkin ovat isoimmat ja kalliimmat remontit. Seiniä joudutaan tod.näk. kaatamaan. Sähkötöitä tulee runsaasti, sillä nyt sähköt kulkevat useassa huoneessa erillisissä paneeleissa ympäri huonetta. Minun silmiini näyttää sairaalalta.

Kaikki pinnat uusitaan: lattiat, seinät, osa katoista, porraskäytävät…  Oli jännää seurata, kun iäkkään isäni kanssa kuljeskelimme tutustumassa taloon. Hän hämmästeli kovin, kun kerroin, mitä kaikkea uusitaan. Nuukana miehenä hän varmaan tuumasi mielessään, ettei tarvitse mitään tehdä – senkun muuttaa asumaan. ”Taitaa olla kronkeleita ostajia” oli hänen kommenttinsa.

Taloon on tehty peruskorjaus n. vuonna -85. Täytyy todeta, että hyvin on säilynyt pinnat tuon jälkeen ehjinä ja siisteinä. Ainoastaan jotkut ikkunalaudat näyttävät repsottavan.

Onhan tuossa iso työ. Varsinkin kun ottaa huomioon, että pyrimme tekemään kaiken mahdollisen itse. Minähän en kykene muuhun kuin suunnitteluun ja komentamiseen. Mieheni käy Turussa töissä ja on lähes kellon ympäri työmatkallaan, joten ei illassa kovin paljon ehdi saada aikaan. Mutta mihin kiire?

Ensimmäinen työ on laittaa nykyinen kotimme myyntiin ja jos kaupat piankin syntyisivät, pystymme kyllä muuttamaan uuteen taloon. Sänky, mikro ja jääkaappi – mitä siihen muuta tarvitaan?

Miltä näyttää? Te, jotka olette samantyyppistä remonttia tehneet, onko liian suuri urakka?

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top