Pellavasydämen säärystimet -ohje

Tässä se nyt sitten tulee – käsintehty ja ittetehty ohje säärystimiin. Sukan ohje tulee myöhemmin. Lue sepustukseni ennenkuin alat neuloa…

On tämä kyllä aika kotikutoisen näköinen. Mutta toivottavasati saat selvää…

Tässä piirustuksessa näkyy yhdelle puikolle tulevat 16 silmukkaa. Yhteensä silmukoita luodaan 4 x 16 eli 64. Vaikka se tuntuu aika paljolta, ota huomioon, että reunasta tulee aaltoileva. Silmukkamäärää on hankala vähentää, eli jos haluat kapeamman varren, sinun täytyy valita ohuempi lanka ja/tai ohuemmat puikot.

Minä tein säärystimet Novitan 7Veljestä langasta puikoilla nro 3,5. Kyllähän siitä aika väljä tulee, mutta eikö säärystin saa sellainen ollakin?

Selitän tässä yhtä kotikutoisesti tuon ylimmällä rivillä keskellä olevan härvelin.
Itse teen sen neljällä silmukalla seuraavasti: ensin neulotaan neljäs silmukka oikein (jätetään siis ne ensimmäiset kolme odottamaan puikon taakse) sitten neulotaan näistä 2 nurin ja viimeinen oikein. Tämän jälkeen vasta pudotetaan se ensimmäiseksi neulottu pois puikolta.

Tai toisin: Ota kolme seuraavaa silmukkaa apupuikolle työn taakse. Neulo seuraava (eli se 4.) oikein. Senjälkeen apupuikolla olevat silmukat; 2 nurin ja 1 oikein.

Tämä kohta on ainut hankala – varsinkaan kun en osaa sitä oikein selittää – kaikki muu onkin ihan helppoa, jos vaan piirustukseni tulee ymmärrettyä.

Näitä 6 riviä kerrataan ja kerrataan niin kauan, kunnes haluttu pituus tulee valmiiksi. Oma, aika lyhyt säärystimeni on vain 25 cm pitkä. Kun olet tehnyt viimeisen 6. rivin neulo senjälkeen yksi kerros nurin ja yksi kerros oikein ja sitten päättele kaikki silmukat. Ja siinä se.

Muutama lähikuva vielä selventämään, ehkä

 Kovasti mieluusti kuulen mielipiteenne ohjeesta. Onko sinunkin mielestäsi helppo? Tykkäätkö? 

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top