Jos olis kylmä…

Tänä jouluna on moni huomannut, että villasukkia on paljon myynnissä, mutta kauppa käy huonosti. Yksi syy saattaa olla leuto talvi, ei ole varpaat palelleet. Pellavasydämen villavaatteet on kyllä käyneet kaupaksi, mutta ei ehkä samalla lailla kuin aikaisempina vuosina.

Tänään vietin viimeisen tunnin putiikissa ihan yksin, asiakkaat olivat jo luovuttaneet tältä vuodelta ja valmistautuivat illanviettoon. En jaksanut oikein enää touhuta, joten kuvasin joitain jäljellä olevia tuotteita. Jossain vaiheessa innostuin neulomaan kaulureita ja tässä kolme erilaista mallia.

Tämä vihreä kauluri on tehty Nalle-langasta. Kaulaosa neulotaan 2 oikein 2 nurin niin pitkäksi kuin kukin tahtoo. Tässä se on käännetty kaksinkerroin ja on siis tosi lämmin. Työ päätellään ja reunaan virkataan ”olkaosa”. Muistan, että pikkutyttöni sai aikoinaan tämäntyyppisen vaaleanpunaisen kaulurin jostain lahjaksi ja sitä pidettiin ulkovaatteiden päällä – näytti tosi prinsessamaiselta. Kyllähän tätä voisi jatkaa isommaksikin ja pitää bontson lailla.

Tässä luonnonvalkoisessa kaulurissa on samoin kaksinkertainen joustin ja neulomista on jatkettu ainaoikeana. Neljään kulmaan tehdään lisäykset ja päätetään neulomalla vuoroin oikea ja nurja kerros, jolloin vältytään reunan kivertymiseltä.

En voi ymmärtää, miksi olen jättänyt pois lankavyötteet. Nyt pitää vain arvata, millaista lankaa olen käyttänyt. Todella huolimatonta. Tämä on kuitenkin puuvillaisen tuntuista, joten ei pitäisi kutittaa.

Haalean vihreä kauluri on avattava. Nappilistan olen virkannut. Tämän langan, josta ei myöskään ole mitään muuta tietoa, olen valinnut varta vasten kutittamattoman.

Tällaisia ideoita uudenvuoden aattoiltaan. On se hassua mennä katsomaan rakettien ampumista kesäkelillä! Sekin on hassua, ettei lapseni enää tarvitse minua kaveriksi. Rakettien ihmettely on yksi niistä vanhemman tehtävistä, joka on AINA ollut vain minun kontollani. Lasten isä ei jaksa valvoa (!) niin myöhään. Mutta nyt tyttö lähtee kaverinsa kanssa, joten tuskin viitsin edes ulos mennä. Istun ja kudon sukkaa.

Toivottelen sinulle oikein hyvää Uutta Vuotta 2014. Mitä kaikkea se mahtaakaan tuoda tullessaan?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top