Paras tapa tyhjentää putiikki

Tänään meidän oli tarkoitus alkaa siirtää tavaroita pahvilaatikoihin ja siinä samalla palvella mahdollisesti puotiin eksyneet asiakkaat. Paikallislehdessä ollut mainos oli ilmeisen tehokas, sillä mehän tehtiinkin pelkkää myyntityötä!

Tavara hupeni lähes silmissä. Matonkuteita, pellavalankoja ja paperinaruja ehkä eniten, mutta tosi paljon myös valmistavaraa. On se vaan niin, että alennetut hinnat houkuttavat. Kun tavaran saa -70%:n alennuksella, se varmimmin siirtyy hyllyltä asiakkaan kassiin.

Oli liikuttavaa nähdä, miten tosissaan asiakkaat ottivat pyyntöni ”tule kassin kanssa ja tee tarjous…”  – moni oli oikeasti ottanut oman kassinsa mukaan. Hyvä niin, sillä meidän kunnolliset, vahvat kassit ovat loppu.

Oli huikean ihana päivä ja huoleni tavaran varastoinnista jo paljon pienempi.

Osan tavaroista olenkin jo pikkuhiljaa siirtänyt kotiin. Ompelutarvikkeet pääosin ovat täällä, nyt vaan pitäisi saada ne järjestykseen. On sellaisia tuotteita, jotka mieluummin pidän itse kuin myyn pilkkahintaan. Tässä tekemäni kranssi, jonka alunperin omaan kotiin suunnittelinkin. Näitä puulaatikoita minulla on useampia. Jos vain saisin mieheltäni luvan kiinnittää ne seinälle…

Sitten on tuotteita, jotka on jostain syystä käyneet myyntikelvottomiksi. Tämä matto yllätti tänään. Esittelin sitä asiakkaalle ja oli pakko hieraista silmiä, että mikä niissä on vikana… No ei ollut vika silmissä, vaan matto on virttynyt. Tämä matto oli pitkään putiikin ikkunassa roikkumassa ja siihen on aurinko jättänyt ikkunan välipuista jäljet – eikun siis päinvastoin – välipuiden kohta on virttymättä. Laitan sen nyt pesukoneeseen, vaikka eipä taida siellä miksikään muuttua. Kaikissa valoissa ei värieroa näy, joten omaan käyttöön kelpaa kyllä. Taidan laittaa keinutuolin alle, jahka sekin putiikista kotiutuu. Muutenhan en tuollaisia mattoja voi kuvitellakaan – hiukankin osuu kyynärsauvan kanssa, niin silloin mennään ja liukkaasti pitkin lattiaa… lentävällä matolla siis!

Juhannusruusumatto

Asiakas, jolle tätä Juhannusruusumattoa esittelin, päättikin sitten tehdä sen itse! Hyvä niin, väheni kudevarasto melkein 3 kilolla.

Innolla odottelen huomista päivää, tuskin sentään yhtä vilkas on. Tämän päivän myynti oli paras ikinä viiden vuoden aikana. Olisihan se hienoa, jos ei tarvitsisi mitään laatikoihin pakatakaan. No, ehkä vähän kankaita sentään saisi jäädä…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top