Kesäloma tai ei

Miehelläni alkoi kesäloma. Aikalailla työpainotteiselta näyttää tässä vaiheessa.

Ehkä kaksikymmentä vuotta sitten joku ystävä tarjosi painepesuriaan lainaksi mattojen pesuun, mutta tämä meren äärellä kasvanut kieltäytyi todeten, ettei meressä pestyä voita mikään. Asuimme silloin Ähtärissä ja sieltä asti matot raahattiin Kustaviin pestäväksi. Eikös miehillä olekin sellainen ominaisuus, että niiden pitää saada ITSE KEKSIÄ asiat? Nyt meillä pestään matot aina pesurilla, omassa pihassa. Itseasiassa hyvin vähän on pestävää, koska minun liikkumiseni vuoksi ei mattoja voi lattialla edes pitää.

Päiväkahvilla mies kertoi, että vintissä on hirveän paljon vanhoja  – ja siis käyttämättömiä – mattoja. Mietimme, mitä niille pitäisi tehdä. Viedäkö kierrätyskeskukseen vai myydäkö paikallisella facebook-sivustolla. Helpoimmalla pääsee, kun kuskaa kierrätykseen…

Tällaisissa kuteissa lähdin tänään kaupungilla käymään ja vaikka mies oli työnsä touhussa ”vaadin” häntä kesken kaiken valokuvaamaan. Sitäpaitsi mies on niin kiltti, että kun vaan mainitsin, että jossain vaiheessa lomaansa hän voisi viedä joustinpatjat ulos hakattavaksi ja imuroitavaksi, niin se tapahtui välittömästi!

Tuosta asusta havaitsin, että pusero täytyy siirtää yöasuksi. Liian pintaa nuoleva. Terveyskeskuksen hississä kun näkee itsensä joka puolelta, jouduin toteamaan, ettei yksikään makkara jäänyt tuossa puserossa näkemättä. Siitä tulee siis oikein mukava yöasu.

Eilisen päivän saavutukset jäivät minimaalisiksi. Otin leikkurin ja merikartat esille todetakseni, ettei ollutkaan mikään helppo nakki saada sopivia palasia.

Lähdemme käymään Aurassa, asuntoautoa (vai oliko se asuntovaunua) katsomaan. Nyt ollaan kuulemma taas sellaista ostamassa. Mahtoiko se olla juuri viime kesänä kun sellainen myytiin pois? En ollut edes sisälle astunut. Noh, saattaahan se olla, että nyt kun minulta loppuu vakituinen duuni, onkin aikaa matkustella. Toisekseen nyt se on tehtävä, koska minkäänlaiseen asuntoautoon/vaunuun ei pyörätuolilla taida päästä?

Toistakin kesälomareissua tässä suunnitellaan, olen pyytänyt päästä käymään Fiskarsin Ruukissa. Saattaapa toteutuakin. Eikö ole säälittävän vaatimattomat kesälomasuunnitelmat? Entäs sinulla, onko lennokkaammat tavoitteet?

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top