Tämä siitä tuli

Arvoitus on ratkennut. Siellä joku jo melkein hermostui, kun ei saanut tietää lopputulosta. Tässä se nyt tulee.

Tässä työ on melkein valmis, koukku näyttäisi vielä olevan kiinni työssä. 

Tänä aamuna istuskelin keinutuolissa avoimen ulko-oven tykönä ja odottelin asiakkaita. Meillä oli tänään Merefestit kaupungissa, joten väkeä piisasi. Lisäksi torilla alkoivat jokalauantaiset ”Tul toril”- tapahtumat ja kun vielä yhdistetään näihin kaunis aurinkoinen kesäpäivä, niin keskusta täyttyi autoista ja kesäasuisista ja iloisista markkinavieraista.

No, mutta otetaas vähän pakkia, istuskelin siis keinutuolissa tämän virkkaukseni kanssa. Olin juuri hetki sitten saanut tämän valmiiksi, langan pääteltyä ja nämä muutamat kuvat otettua. Nautiskelin ajatuksella, että minkälaisen kokonaisuuden tästä tekisin.
– käsintehtyä tuoksuvaa saippuaa
– rouhea pellavapyyhe
– saunahattu
– laudeliina
ja kaikki tämä kuvattuna vanhassa peltivadissa. En vaan päässyt vielä toteuttamaan ideaani, kun tuli ensimmäinen asiakas. Mies, joka etsi tuliaista. Minä rohkeana tyttönä pyysin häntä kokeilemaan, kuinka kiva tämä pesukinnas on, sillä voi vaikka kuivahieroa ihoa.

Mutta sitten aloin esitellä muita ideoita: näppipyyhe, Ullakon keittiötekstiilit jne… Teimme kaupat ja päällepäätteeksi tämä miesasiakas osti myös pesukintaani. Aloin siis virkata uutta – ja vähän erilaista.

Vanhasta paksusta kalastajalangasta virkattu pesukinnashan se!

Jätin kintaan tahallani sormista auki, kun vanhastaan muistan, että umpinainen kinnas ei tahdo pysyä kädessä. Tästä saa paremmin otteen ja lisäksi sopii monen kokoiseen käteen.

On todella karhea tuo kinnas. Osaltaan siihen vaikuttaa paksu kalastajalanka, mutta myös virkkaustapa.

Kolme oikeaa arvausta olitte lähettäneet: Adelheid, Megi ja Anonyymi – olette hyviä arvaamaan tai siis tietämään! Paras arvaus oli polvihousut, mutta…

Käytätkö sinä pesukinnasta? Tykkäätkö, että se on karhea, vai pitäisikö sen olla lempeän hyväilevä?
Haluatko saada tähän virkkausohjeen?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top